HEKLANJE

Pazite, na Ebayu ima puno prevaranata

Nadam se da niste imali negativno iskustvo na ebayu. Jako sam uživao u stranici sve dok jednog dana neki čudak nije pokušao ukrasti gotovo £200 od prodaje artikla koji nije postojao. Ovaj članak objašnjava što se dogodilo, kao i savjete koje mi je policija dala.

Kao što sam već spomenuo, zabavljao sam se kupujući i prodajući na Ebayu nekoliko mjeseci bez ikakvih problema. Redovito sam prodavao rabljene mobitele i išlo mi je jako dobro. Kad bih ikad kupio nešto što košta više od 100 funti, ponudio bih da se nađemo s prodavačem negdje, obično pokraj autoceste. Napravio sam nešto za što sam vjerovao da su dobri poslovi, a također sam uspio osloboditi nekih svojih neželjenih stvari koje me ili više nisu zanimale ili mi više nisu bile potrebne.



Nažalost, svim dobrim stvarima mora doći kraj, a to se sigurno dogodilo s ebayem.

Jednog sam jutra želio kupiti još jedan rabljeni mobilni telefon, koji bih potom preprodao. Postojao je oglas za kupnju telefona s niskom traženom cijenom, ali ne iznimno niskom.

Postojao je broj mobitela na koji sam mogao nazvati ako sam imao pitanja. Odlučio sam nazvati broj, zvao se Tony i postavio sam mu pitanja općeg tipa. Zvučao je i činio se jako simpatičnim, ali je izjavio da se ne može sastati sa mnom jer nije u stanju voziti jer nije položio ispit. Zvona za uzbunu su već trebala zazvoniti, ali kako sam malo glupa nisu.

Njegova je kuća bila daleko od mjesta gdje sam živjela i nevoljko sam pristala platiti putem bankovnog transfera. Uvjeravao me da će poslati telefon, istog dana putem Royal Mail Special Delivery, da stigne do 11 ujutro sljedećeg jutra. Djelovao je vrlo iskreno, oni uvijek razmišljaju o tebi i to je bilo to.

Sljedeće jutro pogodite što je stiglo, da baš ništa, ni sljedeći dan, ni sljedeći.

Pokušala sam mu poslati e-mail, poslati SMS i zazvoniti mu mobitel, pogodite što, nije bilo odgovora.

Shvatio sam kakva sam budala bio, ali sam ipak odlučio otići na policiju. Bili su od velike pomoći i pola sata kasnije dobio sam broj kriminala, ali su me upozorili da je malo vjerojatno da ću ikada vidjeti telefon ili dobiti povrat svog novca koji je iznosio 170 funti. Policija mi je savjetovala da budem vrlo oprezan jer redovito imaju pritužbe ljudi koji su prevareni na ebayu, nisam bio jedini!



Izvan policijske postaje poslao sam Tonyju poruku s brojem policijskog kriminala. Na moj šok, odmah me nazvao telefonom psujući me, ali je na kraju pristao vratiti mi novac, ako prekinem policijsku akciju protiv njega.

Imao sam puno sreće, siguran sam da mnogi drugi ljudi, kako je policija izjavila, nikada neće dobiti svoj novac.

Kako kupiti muški miris

Muškarci su često izazovni, au nekim slučajevima čak i preopterećeni odabirom odgovarajućeg muškog mirisa. Što kupiti poslije brijanja, kolonjsku vodu,

Provjerite kreditno izvješće

Treba pregledati njihovo kreditno izvješće svake agencije za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti barem jednom godišnje. Bit će korisno znati u