HEKLANJE

Pažnja, kineski češnjak!

Lijepo upakirani češnjak donesen iz Kine , koji kupujete u supermarketima, potpuno je lišen …
Svi znate o čudesnim svojstvima češnjaka – i fitonidi koji se njime izlučuju ubijaju viruse i mikrobe na način na koji još nijedan od proizvedenih antibiotika ne može; poboljšava cirkulaciju krvi, također povećava imunitet, pomlađuje i produljuje život (uključujući i spolni).
Ali, ne sumnjate da je lijepo upakirani češnjak donesen iz Kine koji kupujete u supermarketima, zbog dugotrajnog i nepravilnog skladištenja, potpuno lišen svih svojih prekrasnih svojstava. Ostao je samo okus i miris.
Zdravlje možete poboljšati, spriječiti gripu i druge loše bolesti korištenjem samo domaćeg češnjaka koji se uzgaja u našoj zemlji. Ovo nije reklama, već informacija za koju vas molim da uzmete na znanje.
Posljednjih godina većina supermarketa prodaje češnjak uvezen iz Kine. Kvaliteta prodanih glava je zapanjujuća – sve su kao jedna nevjerojatno čiste, jake, sočne, bez imalo znakova mehaničkih oštećenja i truljenja.
Gledajući tako visokokvalitetne poljoprivredne proizvode, nehotice mi padne na pamet misao: “Pa proizvođači znaju kako uzgajati takvu kulturu, a osim toga, zadržati je u tako atraktivnom obliku!”
Bilo da se radi o domaćem češnjaku. Zbog nedostatka odgovarajućih uvjeta skladištenja, čak i izvrsna žetva visokokvalitetnih glava izgleda prilično neugledno, nekoliko mjeseci nakon berbe. Najčešće zimske sorte ubrane u srpnju izgube svoj izgled do sredine studenoga, dijelom klijaju, dijelom se suše, dijelom propadaju. Ista je priča i sa sortama proljetnog češnjaka. Početkom proljeća većina je usjeva pokvarena.
Ispada da su za očuvanje prezentacije glava potrebne posebne rashladne jedinice namijenjene dugotrajnom čuvanju češnjaka. Najbolje je čuvati na temperaturama ispod nule (oko -5 ° C), određenoj razini vlage (oko 70%) i dobroj ventilaciji. Zbog prisutnosti velike količine esencijalnih ulja i hlapivih spojeva u češnjaku, klinčići se ne smrzavaju na ovoj temperaturi.
Opasni spojevi u češnjaku kineske proizvodnje
Nije tajna da je Kina već dugo i čvrsto izborila poziciju svjetskog lidera u uzgoju začinjenih usjeva na svojim plantažama. Oko 80% češnjaka koji se uzgaja u cijelom svijetu dolazi iz Kineza, a to je više od 12 milijuna tona godišnje.
Ali ne znaju svi da češnjak iz Kine sadrži komponente koje su vrlo opasne po zdravlje. Istraživanje neovisnih kemijskih laboratorija više je puta potvrdilo ovu istinu. Češnjak donesen iz Srednjeg kraljevstva često sadrži precijenjenu koncentraciju teških metala i drugih otrovnih spojeva opasnih po zdravlje tijela.
Češnjak se na naše tržište vrlo često isporučuje iz onih kineskih provincija, gdje se svojedobno na poljima koristio opasni insekticidni agens DDT ili prašina, što je zabranjeno u mnogim zemljama. A najneugodnije je što se za poboljšanje prezentacije, povećanje roka trajanja i smanjenje gubitaka tijekom prijevoza češnjak namoči u otopinu klora prije slanja u daleke zemlje! Zbog toga žarulje izgledaju tako atraktivno na policama naših supermarketa.
Blagodati domaćeg češnjaka
Prema statistikama, samo oko trećine svih konzumiranih češnjaka uzgaja se u njihovoj domovini, a 70% je uvozni češnjak. Valja također napomenuti da stanovništvo na osobnim parcelama i vrtovima uzgaja do 90% domaćeg češnjaka, a samo 10% uzgajaju farme.
Kada kupujete češnjak na tržnici, ne možete biti 100% sigurni odakle je potekao i koje su kemikalije korištene u procesu njegova uzgoja, kao i je li obrađen prije otpreme ili nije. Zato stručnjaci preporučuju kupnju isključivo domaćeg češnjaka. Pa čak i ako glave koje bake prodaju na tržištu ne izgledaju nevjerojatno svježe, nedovoljno jake, a ponekad su i malo suhe, ali su sigurne.
Inače, istraživanja potvrđuju da je domaći češnjak oštrijeg okusa i sadrži visok postotak suhe tvari. Njegova oštrina i “fluidnost” izravno je određena sadržajem kemijskog elementa sumpora u tlu, što je u našim krajevima sasvim dovoljno.
Dakle, ako brinete o vlastitom zdravlju, bolje je suzdržati se od kupnje uvoznog češnjaka, zamijenivši ga onim “izvornim”.

Kako izraditi video tutorijal?

Trebate besplatan program pomoću kojeg ćete vrlo jednostavno moći snimiti vaš rad na računalu. Jing project je odličan izbor! Bez

Rice Cream Cream Moisturizer

Pitanje: Koji dio riže učvršćuje i blista lice? Odgovor: To su klice riže jer ima obilje minerala, nezasićenih masnih kiselina