HEKLANJE

PDV i ZP za domaću radinost

Registrirala sam domaću radinost (prepravci i popravci odjeće, šivanje kucnog tekstila i sl) pa mi je gđa. u Preznoj rekla da za uplate iz EU moram dostaviti za taj mjesec obrazac PDV do 20.u mjesecu. Jucer sam obrazac dostavila jer sam imala jednu uplatu u eurima (poznanici koja zivi u Njemackoj sam prepravljala vintage odjecu) i žena u Poreznoj se sjeti da moram i obrazac ZP predati putem ePorezne.
Zna li netko nesto vezano uz obrasce PDV i ZP za domacu radinost i uplate na ziro racun iz EU?
Hvala
————————–
Ne znam za kucnu radinost ali za pausaliste se mora izvaditi PDV ID ako primate usluge iz EU ili ih pruzate pravnoj osobi u EU. Za usluge iz inozemstva koje ste primili predaje se PDV i PDV-S obrazac putem e-porezne iskljucivo do 20. u mjesecu za prethodni mjesec a PDV se mora platiti do kraja mjeseca. Ovaj upitnik ce vam nedvojbeno pomoci sto vam je sve potrebno i koje obveze imate shodno vrsti poslovanja s inozemstvom.

Pet koraka do udobne mirovine

Vjerojatno ste čuli za proizvođače mesa iz Nebraske koji su prošli tjedan osvojili najveći jackpot na lutriji u Sjedinjenim Državama.

Kopački Rit

Ako želite doživjeti iskonsku prirodu, prirodu u punoj ljepoti, ali i prirodu nesmiljenu i žestoku, tada posjetite Kopački rit. Ondje