HEKLANJE

Pet savjeta kako usporit starenje

Izgled je jako bitan kako ženama tako i muškarcima. Postoji mnogo formula i savjeta uz koje možete održati ljepotu i mladost kože i tijela bez obzira na godine.
1. Njega lica veoma je bitna. Koža je podložna različitim spoljnim utjecajima, stoga je veoma osjetljiva. Bitno je redovno čistiti lice i održavati vlažnost kože. Muškarci nakon brijanja obavezno trebaju koristiti preparate protiv iritacije, a žene na kraju svakog dana skinuti šminku, jer ona najviše pospješuje starenje kože. Međutim, iako je dosta štetna, pravilnim izborom pudera, korektora, rumenila i sličnih preparata možete uspješno prekriti bore na vašem licu. Iako izbor šminke zavisi od osobe do osobe, zbog boje kože, očiju i kose, ne treba žaliti za potrošenim novcem na kvalitetne proizvode koji neće oštetiti vašu kožu u većoj mjeri.
2. Vaša kosa također može reflektirati vaše zdravstveno i mentalno stanje. Zahtjeva puno njege i brige. Najprije, važno je odabrati šampon koji odgovara tipu vaše kose. Međutim, šampon se s vremena na vrijeme treba promijeniti, jer se kosa navikne i ne reagira na njega. Kosu treba zaštititi od topline, bilo od sušila za kosu ili od sunčevih zraka. U bilo kojem slučaju, odaberite regenerator za kosu koji će je ujedno omekšati, dati joj prirodan sjaj i pomoći u raščešljavanju.
3. Usne zahtijevaju mnogo njege. Doista su osjetljive i svaka žena, ali i muškarac trebao bi imati uz sebe preparat za njegu usana. Znanstvenici su otkrili da se žene sa njegovanim, punijim i nježnijim usnama doimaju mlađima. Starenjem i vaše usne se mijenjaju, stoga posjetite najbližu prodavaonicu kozmetike i izaberite iz širokog asortimana za njegu usana jedan od preparata.
4. Morate se riješiti podočnjaka na vašem licu koji vas čine nekoliko godina starijim. Dovoljno sna trebalo bi riješiti taj problem. Ukoliko ne, postoje preparati namijenjeni baš za podočnjake koje nanesete prije spavanja kako bi mogli djelovati preko noći. Također, budite oprezni jer podočnjaci mogu upućivati i na različite bolesti poput bolesti bubrega i anemiju. Pravilnom prehranom možete spriječiti njihovu pojavu. Hraniti se zdravo bitno je za cjelokupan izgled i zdravstveno stanje, a nije vezano samo za pojavu podočnjaka.
5. Na kraju, bitno je spomenuti da je potrebno njegovati kožu cijelog tijela, ne samo kožu lica. Poslije svakog tuširanja, potrebno je namazati tijelo hidratantnom kremom. Također, tada se i najbolje upija i djeluje. „Narančina kora“ nije poželjna ni na jednoj ženi, stoga izbjegavajte puno slatkoga i nošenje uske odjeće. Njegujući sebe iznutra, ujedno njegujete i svoj vanjski izgled.