HEKLANJE

Pite od povrća: Recepti za jesensku obiteljsku večeru

TEMU APP 100 E KUPON

Koja domaćica ne peče pite? Napokon, ovo nije samo razlog za okupljanje za stolom s cijelom obitelji, već i izvrsna opcija za obilni međuobrok ili laganu večeru za vikend. A ako se ispostavilo da je ukusno, pa čak i lijepo, onda je uspjeh zajamčen!
Koja domaćica ne peče pite? Napokon, ovo nije samo razlog za okupljanje za stolom s cijelom obitelji, već i izvrsna opcija za obilni međuobrok ili laganu večeru za vikend. A ako se ispostavilo da je ukusno, pa čak i lijepo, onda je uspjeh zajamčen!
Tijekom sezone berbe predlažemo da isprobate recepte za pite punjene najpopularnijim povrćem – bundevom, tikvicama, rajčicom, patlidžanom, paprikom, kupusom i krumpirom. Nazovite svoj dom i – dobar tek!
Pita s tikvicama, paprikom i orasima
Trebat će vam:
Za test:
100 g mljevenih oraha
180 g maslaca
1 prstohvat soli
Za punjenje:
300 g luka
2 mahune crvene paprike
4 tikvice
1 žlica biljno ulje
5 jaja
100 ml mlijeka
sol
mljeveni crni papar
Priprema:
1. Zamijesite tijesto od gore navedenih sastojaka. Zamotajte ga u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.
2. Tikvicu narežite na kriške bez guljenja. Mahune paprike paprike narežite na polovice, uklonite sjemenke i pregrade, pulpu izrežite na kockice. Nasjeckajte luk i pirjajte na biljnom ulju 10 minuta. Dodajte kocke papra, začinite i dinstajte 5 minuta. Popržite tikvice bez dodavanja ulja, začinite.
3. Razvaljajte tijesto i stavite ga u podmazan oblik, čineći visoku stranu. Pecite 10 minuta u pećnici na 180 ° C. Zatim izvadite podlogu od tijesta iz pećnice. Pomiješajte jaja s mlijekom, ulijte 1/3 dobivene mase na tijesto. Na vrh stavite polovicu nadjeva, ulijte još 1/3 mase od jaje-mlijeka. Stavite ostatak fila i prelijte ostatkom smjese jaja i mlijeka.
Lisnata pita od buče s feta sirom
Trebat će vam:
1 kg bundeve
200 g slabo posoljenog feta sira
4 rajčice
50 g maslaca
sol
mljeveni crni papar
začini po ukusu
hrpa peršina
Priprema:
1. Buču operite, osušite i prerežite na 4 dijela. Nakon uklanjanja sjemenki skuhajte u slanoj vodi. Ogulite kožicu od kuhane bundeve i narežite pulpu na kriške. Sameljite sir. Rajčice operite i narežite na kriške. Operite, osušite i nasjeckajte zelje.
2. Rastopite maslac. Stavite kriške bundeve u slojevima u podmazan pleh. Svaki sloj pospite nasjeckanim feta sirom. Na to stavite kriške rajčice, ukrasite nasjeckanim začinskim biljem i prelijte rastopljenim maslacem. Začinite solju, paprom i začinima.
3. Pecite bučnicu u pećnici 25-30 minuta na 180 ° C, prelivši maslacem. Prilikom posluživanja ukrasite grančicama zelenila.
Pita od patlidžana
Trebat će vam:
450 g brašna
1 jaje za četkanje
250 margarina ili maslaca
1 čaša mlijeka
4 žlice. l. biljno ulje
prstohvat soli
biljno ulje za pečenje
Za punjenje:
2 kg patlidžana
4 glavice luka
4 jaja
250 ribanog sira ili feta sira
hrpa zelenila
sol, kim, češnjak po ukusu
Priprema:
1. Zamijesite tijesto. Pomiješajte brašno, mlijeko, biljno ulje i sol i dobro promiješajte. Stavite u hladnjak na 15 minuta. Margarin ili maslac zamrznite i narežite na kockice. Razvaljajte tijesto u sloj, namažite margarin. Tijesto zarolajte natrag u kuglu i stavite u hladnjak na 15 minuta.
2. Napravite nadjev. Ogulite patlidžane, meso narežite na kockice, posolite, pokrijte i ostavite 40 minuta. Ogulite, nasjeckajte i pirjajte luk. Iscijedite patlidžane, kombinirajte s lukom, promiješajte i pirjajte dok ne omekšaju. Posolite, dodajte sir ili feta sir, nasjeckano zelje, sve dobro promiješajte. Smiri se. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Istucite bijele. Žumanjke dodajte jedan za drugim povrću, dobro miješajući. Na kraju proteini.
3. Podijelite tijesto na 2 dijela, razvaljajte u slojeve. Stavite jedan sloj na lim za pečenje, rasporedite nadjev, prekrijte drugim slojem, podmažite jajetom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 ° C 40 minuta.
Lavash snack torta s patlidžanima i feta sirom
Trebat će vam:
3 velika lista armenskog lavaša
4 velika patlidžana
500 g ribanog sira
600 g sjeckane konzervirane rajčice
5 češnja češnjaka
hrpa cilantra
sol
mljeveni crni papar
biljno ulje
Priprema:
1. Patlidžane operite i narežite na kriške debljine 1 cm. Posolite, pustite da odstoje 15 minuta, a zatim isperite vodom i osušite. Pržite šalice na biljnom ulju s obje strane.
2. Nasjeckajte češnjak i lagano pržite u 1 žlici. ulja. Dodajte rajčicu (zajedno s tekućinom) i kuhajte dok ne postane gusta. Usitnite cilantro i umiješajte u masu od češnjaka i rajčice. Sol i papar. Izvadite i ohladite nakon 1 min.
3. Prerežite listove lavaša na pola i stavite na lim za pečenje, premažite tijestom od rajčice i naizmjence rasporedite patlidžane i feta sir. Pokriti folijom i peći 20 minuta u pećnici na 190 ° C. Zatim uklonite foliju i zapecite tortu.
Pita s tikvicama, rajčicama i sirom
Trebat će vam:
125 g maslaca
4 rajčice
250 g tikvica
2 žlice. l. maslinovo ulje
200 g nasjeckanog luka
1 češanj češnjaka, mljeveni
2 žlice. l. nasjeckani peršin
100 g ribanog sira Gouda
5 žlica. l. krema
150 g kiselog vrhnja
mljevena paprika
Priprema:
1. Od brašna, 1 jajeta, prstohvat soli, maslac i 3 žlice. l. zamijesite tijesto s vodom. Smotajte ga u kuglu, zamotajte u plastičnu foliju i stavite na 30 minuta. u hladnjaku.
2. Tikvicu narežite na kriške, ogulite i posadite rajčicu, pržite na kriške u biljnom ulju i rasporedite. Na istoj tavi pirjajte luk i češnjak. Zatim ih pomiješajte s peršinom, gaudom, 2 jaja, vrhnjem i vrhnjem. Začinite solju i paprikom.
3. Razvaljajte tijesto i stavite ga u podmazan oblik, čineći stranicu visine 3 cm. Tijesto usitnite vilicom. Na to rasporedite tikvice i rajčice. Prelijte smjesom od jaja i vrhnja. Kolač pecite na donjoj razini pećnice 35-40 minuta na 180 ° C. Otvoriti i poslužiti vruće.
Lisnata pita od kupusa s rajčicama
Trebat će vam:
1 kg kupusa
200 ml biljnog ulja
2 žličice slatka paprika
3 rajčice
3 žlice. l. mast
sol
hrpa peršina
Priprema:
1. Kupus operite, osušite, nasjeckajte na trakice, posolite i trljajte rukama. Pirjajte na tavi s biljnim uljem dok ne omekša, povremeno miješajući i dodavajući vruću vodu. Kad je kupus omekšao, dodajte papriku i promiješajte.
2. Narežite rajčicu na kriške. Stavite polovicu ukupne količine dinstanog kupusa na lim za pečenje, prekrijte slojem rajčice odozgo i začinite solju. Položite ostatak kupusa u novi sloj na rajčicu, a pitu prelijte preostalom rajčicom. Pospite mašću i pecite u pećnici na 180 ° C 10 minuta. Prilikom posluživanja ukrasite peršinom.
Pita od rajčice i tikvica
Trebat će vam:
Za test:
250 g brašna
150 ml tople vode
10 g svježeg kvasca
70 g maslaca
prstohvat soli
biljno ulje za pečenje
Za punjenje:
4 rajčice
2 tikvice
50 g sira
2 jaja
100 g kiselog vrhnja
1 žlica. l. nasjeckani mažuran
1 žlica. l. nasjeckana majčina dušica (ili bosiljak)
sol po ukusu
Priprema:
1. Zamijesite tijesto. Kvasac otopite u toploj vodi, ostavite 10 minuta. Kombinirajte smjesu s rastopljenim maslacem, brašnom, sve dobro promiješajte. Zamijesite tijesto i ostavite na toplom mjestu 30 minuta.
2. Napravite nadjev. Ogulite i nasjeckajte tikvice, a rajčice nasjeckajte. Kombinirajte jaja, kiselo vrhnje, timijan, mažuran i istucite. Sir naribajte na srednje ribežu.
3. Razvaljajte tijesto u sloj i stavite ga na lim za pečenje podmazan biljnim uljem, probušite ga na nekoliko mjesta. Stavite tikvice i rajčice, posolite, pospite ribanim sirom i prelijte smjesom od jaja. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 ° C 40 minuta.
Pita s rajčicama i feta sirom
Trebat će vam:
Za test:
4 žlice. l. kiselo vrhnje
250 g brašna
1 prstohvat soli
Za punjenje:
Za punjenje:
150 ml kiselog vrhnja
2 jaja
sol
mljeveni crni papar
Priprema:
1. Za tijesto ohlađeni maslac narežite na kockice. Prosijte brašno sa soli, kombinirajte s maslacem i nasjeckajte na mrvice. Dodajte kiselo vrhnje i zamijesite tijesto. Oblikujte kuglu, zamotajte u plastiku i stavite u hladnjak na 1 sat.
2. Za nadjev rajčicu narežite na tanke ploške. Sir – u malim kockicama. Za sipanje jaja istucite u mikseru s kiselim vrhnjem, solju i paprom. Zagrijte pećnicu na 200 ° C.
3. Ohlađeno tijesto stavite u podijeljeni oblik s obodima. Na tijesto stavite polovicu feta sira, na vrh stavite kriške rajčice. Dodajte preostali sir i prekrijte smjesom jaja i kiselog vrhnja. Stavite u zagrijanu pećnicu na 40-60 minuta.
Francuski quiche
Trebat će vam:
Za test:
250 g brašna
1 jaje
prstohvat soli
Za punjenje:
2 stabljike poriluka
1 žlica. l. biljno ulje
200 g svježeg fileta lososa
1/2 limunovog soka
1 glavica brokule
6 cherry rajčica
Ispuniti:
2 jaja
200 ml kreme
sol
mljeveni crni papar
Priprema:
1. Margarin dobro ohladite. Pomiješajte brašno s prstohvatom soli i nasjeckajte s margarinom dok ne dobijete masnu mrvicu. Istucite jaje i umijesite u plastično tijesto. Zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 40 minuta.
2. Poriluk operite, osušite i narežite na kriške. Zagrijte biljno ulje u tavi i pirjajte poriluk dok ne porumeni. File svježeg lososa narežite na male kockice, začinite solju i paprom te pokapajte limunovim sokom. Operite brokulu, rastavite i kuhajte dok se napola ne skuha u kipućoj slanoj vodi. Zagrijte pećnicu na 180 ° C.
3. Razvaljajte tijesto i stavite u podmazanu posudu za pečenje. Preliti porilukom i ribom. Umutite jaja s vrhnjem, solju, paprom i prelijte preko ribe i poriluka. Pecite 20 minuta. Zatim izvadite iz pećnice, dodajte brokulu, cherry rajčice i pecite još 10 minuta.

Zanemarujete li tražilice

Ako ste u poziciji da razmišljate o tome kako postići da vaša web stranica bude zapaženija i relevantniji promet, onda