HEKLANJE

Plaćanje s poslovnim kreditnim karticama

Poslovne kreditne kartice postale su popularne kao izvor financiranja za mala poduzeća. Banke koje izdaju poslovne kreditne kartice i mnogi promatrači industrije identificirali su kreditne kartice za male tvrtke kao potencijalno područje za značajan rast. Tržište osobnih kreditnih kartica je zasićeno, a tržište korporativnih poslovnih kreditnih kartica je relativno malo.

Tržište kreditnih kartica za male tvrtke predstavlja financijskim institucijama stvarno dobru poslovnu priliku. One banke koje nude kreditne kartice za male tvrtke primijetile su da vlasnici tvrtki troše sve više i više svaki mjesec i da imaju veća godišnja stanja od prosječnog vlasnika osobne kreditne kartice. To obećava veće prihode od naknada i kamata.



Općenito, poslovna kreditna kartica nosi kreditna ograničenja koja su dvostruko veća od iznosa prosječne osobne kreditne kartice. Ali tamo gdje je kreditna granica osobne kreditne kartice gotovo gurnuta do maksimuma, nepodmireno stanje poslovne kreditne kartice obično iznosi samo oko 75% kreditnog ograničenja. Unatoč tome, rizici za mala poduzeća ostaju visoki. To je razlog zašto je većina izdavatelja poslovnih kreditnih kartica vrlo pažljiva pri obradi i odobravanju zahtjeva novoosnovanih tvrtki za poslovne kreditne kartice.

U jednoj banci koja izdaje poslovne kreditne kartice, oko četiri petine vlasnika poslovnih kreditnih kartica posluje najmanje tri godine. Iako ova banka stavlja snažan fokus na razvoj svoje baze klijenata za male tvrtke, shvatili su da postoje veći rizici povezani s davanjem kredita malim tvrtkama. Ako razmislite o tome, kada su u škripcu, bilo bi prirodno da ljudi ne isplate svoje poslovne kreditne kartice prije nego što počnu plaćati osobne kreditne kartice. Nitko ne bi želio utjecati na svoj osobni kreditni rejting, iako bi mogao biti spreman pretrpjeti neke negativne bodove na svom poslovnom kreditu.

Iz tog će razloga većina izdavatelja poslovnih kreditnih kartica zahtijevati da tvrtka i vlasnik tvrtke prihvate zajedničku odgovornost za otplatu duga po kreditnim karticama tvrtke. Iako može postojati početno negodovanje oko uključene osobne odgovornosti, većina vlasnika tvrtki na kraju pristane na ovaj uvjet, jer im posljedični pristup gotovini i mogućnost razdvajanja osobnih i poslovnih financija imaju veliku vrijednost. Vlasnici tvrtki također razumiju da osiguravanje poslovne kreditne kartice u ranoj fazi života tvrtke pomaže u izgradnji njezine kreditne evidencije; i da što se prije uspostavi evidencija, to će tvrtka prije moći sama snositi obveze poslovne kreditne kartice.

Kreditne kartice za mala poduzeća prikladne su za putne troškove i troškove zabave. To je i za očekivati. Ali osim toga, vlasnici malih tvrtki koriste svoje poslovne kreditne kartice za opskrbu zalihama, nadopunjavanje inventara proizvoda i pokrivanje ostalih dnevnih troškova.

Neko su vrijeme kamatne stope na kreditne kartice za mala poduzeća bile puno više nego na osobne kartice jer su se banke oslanjale na tradicionalne metode izračuna rizika i odsutnost pritiska konkurencije. To više nije slučaj. Poslovne kreditne kartice koje nude kamatne stope od nula posto i poticaje bogate nagradama oglašavaju se naširoko. Prema izdavateljima, prihvaćanje je visoko. Uostalom, vlasnici tvrtki vode računa o svojim troškovima, a niske kamatne stope i pristupačne naknade uvijek će biti ključne prodajne prednosti.

Pogled na Internet marketing

Internetski marketing je koncept poslovnog marketinga, kako prema kupcima tako i prema drugim tvrtkama, putem interneta. Ali nije jednostavno istražiti