HEKLANJE

Plan za skori prestanak rada

Nakon što ste shvatili koliko vam je novca potrebno za mirovinu, zapeli ste pred jednim velikim problemom – dobro dva: Koliko dugo će vam trebati taj novac i gdje ćete ga nabaviti! Pa oboje imaju isti odgovor u određenom smislu. Nalazite preostali prihod koji je u najmanju ruku dosljedan, ali vjerojatno raste. Preostali prihod po definiciji je stalni prihod koji dolazi, obično bez ponavljajućih napora. Na primjer… ako gradite kuću i iznajmljujete je. Najamnina koju primate je rezidualna u smislu da dolazi redovito i bez dodatnog napora nakon početne izgradnje. Nakon što platite svoje troškove održavanja, tada imate svoj preostali profit. Imat ćete taj prihod sve dok držite kuću – a možete držati kuću sve dok donosi profit – idealno dok ste živi!

Dakle, osim nekretnina, koje vrste ulaganja donose rezidualni prihod uz minimalan rizik i fluktuaciju? Pa ako imate dovoljno početnog novca, kupujete dionice koje plaćaju dividendu ili dohodovne trustove. Možete jednostavno istražiti povijest dividendi tvrtke, potražiti one koje isplaćuju dosljedne dividende iz godine u godinu. Banke i osiguravajuća društva su dobre za to. Ako u zadnjih 20 godina nikad nisu propustili dividendu imate kandidata. Ako su postupno povećavali isplatu dividende tijekom vremena, također imate solidnog dobitnika. Zapravo vas nije briga što čini cijena dionice, želite znati o kolikoj dividendi tvrtke možete ovisiti.



Ulaganje od 500 000 USD
Na virtualnom tržištu tražilice igraju imperativnu ulogu u donošenju uspjeha u online poslovanje budući da se većina pretraživanja proizvoda i usluga obavlja putem tražilica. Stoga možemo lako zaključiti koliko je važno dobiti sigurnu poziciju na stranici s rezultatima tražilice ako se netko želi istaknuti u online poslovanju.

Nikada se ne čini profitabilnim samo napraviti privlačno i sadržajno zasićeno web mjesto koristeći umirujuće boje. Vaša web stranica mora proći proces optimizacije tražilice (SEO) uz pomoć alata za optimizaciju tražilice kako bi bila dovoljno kompatibilna da se pojavi na utjecajnoj poziciji na stranici rezultata tražilice (SERP).

Međutim, SEO nije proces jedenja zrelog ploda, već uključuje proces pokazivanja sjemena, neprestano zalijevanje proklijale biljke, puštanje da procvjeta koje se pretvara u plod i na kraju jedenje zrelog ploda. Stoga da bi bilo koja SEO strategija pokazala neke rezultate, može biti potrebno vrijeme koje varira od 2 ili 3 mjeseca do godinu dana ili više. No, ljudi koji su nestrpljivi da nastave sa SEO procesom i žele trenutnu mrežnu vidljivost i web promet na svojoj web stranici, mogu se odlučiti za usluge kao što je plaćanje po kliku.

Plaćanje po kliku daje zajamčeno uvrštavanje vaše web stranice u SERP i to je proces oglašavanja vaše web stranice na takav način da vam se ne naplaćuje ništa za oglašavanje, ali će vam se naplatiti svaki klik posjetitelja. Dopušteno vam je odabrati ključne riječi i licitirati za njih. Što je veća stopa ponude, veće su šanse da se vaša web stranica pojavi na vrhu popisa sponzora SERP-a.

Danas je koncept plaćanja po kliku postao toliko popularan da dobiva popularnost gotovo slično organskom popisu web stranica. Budući da je plaćanje po kliku savršen način dobivanja filtriranog prometa gdje su šanse za konverziju online prometa potencijalnom kupcu maksimalne. Postoje mnoge tvrtke za upravljanje PPC-om koje nude jeftinu stopu ponude za ključne riječi, ali nikada ne pogriješite odabirom kratkih i uobičajenih ključnih riječi, umjesto toga pokušajte da vaš odabir bude malo drugačiji od vaših konkurenata, ali pristupačan posjetiteljima.

Ali plaćanje po kliku nije moglo ostati sveto da bi svojim korisnicima pružilo besprijekornu uslugu. Web-mjesto pridružene tražilice koje implementira rezultate tražilice na svoje web-mjesto usvojilo je pogrešan način ponavljanja klikova kako bi dobilo veći prihod od plaćenog unosa.

Opet, kako bi u potpunosti izbacili rivala iz tražilice, jaki konkurenti počeli su ponavljati klikove na sponzorirani popis samo kako bi svoj pristup oglašavanju učinili skupljim i nedostupnijim.



Za vaš predah, postoje brojne tvrtke kao što su ClickRisk.com, ClickDetective.net koje nude alate za otkrivanje prijevarnih klikova i druge stranice kao što su KeyWordMax.com, ClickLab nude usluge poput praćenja povrata ulaganja i analitike web stranica.

Od ovog mjeseca (ožujka) nadalje, Google će dopustiti oglašivačima da stave na crnu listu IP adrese sumnjivih klikova i vjerojatno će pokrenuti mrežni resursni centar koji će educirati i usmjeravati oglašivače koji će uzvratiti udarac i uhvatiti se u koštac s problemom prijevare klikova.

Što god bilo u slučaju; ne možete poreći učinkovitost oglašavanja s plaćanjem po kliku i držati se podalje od straha od moguće prijevare. Osim ako i dok niste vodili bitku, ne možete jamčiti pobjedu ili poraz. Dakle, samo naprijed s oglasima s plaćanjem po kliku ako vam je hitno potreban online promet.