HEKLANJE

Plaže srednje Dalmacije

Srednja Dalmacije je najpoznatija i najveća hrvatska turistička i povijesna regija. Plijeni svojim ljepotama kako na otocima Vis, Hvar, Bol tako i u gradovima, Makarska, Split, Trogir, Omiš i drugi. U srednjoj Dalmaciji je jako razvijen turizam tako da srednja Dalmacija za vašu turističku destinaciju sigurno će biti puni pogodak. Obiluje sa mnogo lijepih plaža i svojom ljepotom i čistoćom nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Sitni prekrasni pijesak za odmaranje na suncu, igranje odbojke i mnoge druge sport.
Izdvojit ćemo neke od najpoznatijih plaža srednje Dalmacije kao što su plaže u Makarskoj. Makarska je gradić koji je smješten u uvali ispod planine Biokovo sa najčistijim morem na Mediteranu a ujedno i najposjećeniji grad srednje Dalmacije. Makarska rivijera je niz dugih šljunčanih plaža i prekrasne obale. Plaža. Porat jedna je sigurno od najljepših plaža otoka Biševa i malo povezana sa civilizacijom. Na njemu se nalaze mnogobrojne špilje do kojih možete doći brodicom a jedna od njih medvidina špilja koja je proglašena zaštićenim spomenikom prirode. Plaža Porta je idealno mjesto za porodice sa malom djecom radi razine mora. Na plaži se nalaze razni restorani i kafići ali i unajmiti ležaljke za cijeli dan.
Također borova šuma vam pruža mogućnost da se sakrijete od žarkog sunca. Plaža Dubovica je najljepša plaza na Hvaru, smještena u istoimenoj uvali koja je udaljena je 8 kilometara od grada Hvara. Idealna za obitelj sa djecom, ronjenje ali i za zabavu. Plaža Zlatni rat koja se nalazi na Braču, u turističkom naselju Bol. Jako je specifična jer zbog svoj dugog vrha koji se proteže prema moru mijenja svoj oblik zavisno od vjetra i valova i proglašena je jednom od najljepših plaža na svijetu. Ona je šljunčana plaža sa idealnim uvjetima za vodene sportove, razne sportske aktivnosti a posjeduje i svu potrebnu opremu koji možete unajmiti na plaži.

Povijest sunčanih naočala

Možda ćete se iznenaditi kada saznate da naočale nisu uvijek služile za zaštitu ljudskih očiju od sunca. Povijest sunčanih naočala

POSLOVNI ILI KONGRESNI TURIZAM

Poslovni ili kongresni turizam je poseban oblik turizma u kome glavni motiv nisu turističke destinacije niti odmor već sudjelovanje u