HEKLANJE

Pobijedite vrućinu –  savjeti za pomoć vašem travnjaku da preživi sušu

TEMU APP 100 E KUPON

S porastom temperatura i opadanjem kiše, ljetno vrijeme predstavlja ozbiljan pritisak na vaš travnjak. Ako ne budete oprezni, vaš bi travnjak mogao završiti mrtav. Nikakva ograničenja za kišu i vodu zaista ne mogu utjecati na vašu sposobnost da se brinete o svom travnjaku. Međutim, postoje neki isprobani i istiniti savjeti koji će zasigurno pobijediti ljetne vrućine.
Kada vaš travnjak pati od suše, ovi savjeti će vam pomoći da preživite:
Podignite noževe na kosilici. Viša trava pruža veću zaštitu od sunca i pušta dublje korijenje, što je čini otpornijom.
Oduprite se iskušenju da svoj travnjak odložite u vreću i umjesto toga upotrijebite kosilicu za malčiranje. Isjeci će pružiti barijeru koja dulje zadržava vlagu na vašem travnjaku.
Prozračite svoj travnjak dva puta godišnje (jesen i proljeće) kako biste spriječili slamnati sloj i pomogli korijenju da raste dublje.
Naoštrite oštricu kosilice. Tupe oštrice stavljaju vašu travu pod mnogo nepotrebnog stresa. Trava koja je pod stresom treba više vode.
Zalijevajte rano ujutro i kada nije vjetrovito kako biste izbjegli nepotrebno isparavanje vaše količine vode.
Koristite sustav za navodnjavanje kap po kap poput crijeva za natapanje. Učinkovitije stavlja vodu u zemlju, gdje je to potrebno.
Ljeti nemojte gnojiti. Stručnjaci će vam reći da su gnojeni travnjaci osjetljiviji na toplinu i zahtijevaju više vode.
Zelena je definitivno boja na kojoj možete zavidjeti u srcu ljeta. Učinite sebi uslugu i slijedite ove savjete kako biste zadržali zeleni travnjak zbog kojeg se vaši susjedi vrpolje od zavisti.