HEKLANJE

Podizanje stražnjice

Operacija plastične kirurgije poznata kao podizanje stražnjice, plastika bedra ili ekscizijska lipektomija bedra postupak je koji se bavi nizom problema na unutarnjoj strani bedara, od viška masnih naslaga do opuštene kože do slabih mišića i strija. Podizanje stražnjice uobičajena je operacija plastične kirurgije za uklanjanje opuštene kože nakon velikog gubitka težine nakon uspješne barijatrijske operacije. Također može biti dio zatezanja tijela – složenijeg zahvata plastične kirurgije koji kombinira zatezanje trbuha, bedara i stražnjice.

Podizanje stražnjice obično se izvodi u općoj anesteziji. Postupak podizanja stražnjice obično traje tri sata ili manje. Prije operacije kirurg planira operaciju označavajući mjesta na kojima će se napraviti rezovi na koži za optimalan učinak oblikovanja tijela. Napravi se nekoliko rezova tamo gdje liječnik vjeruje da će rezanje biti najučinkovitije za pacijenta s najmanje nuspojava i ožiljaka.



S ovim određenim zahvatom, željet ćete znati je li vaš kirurg kvalificiran i iskusan za izvođenje podizanja stražnjice. Mnogi kirurzi prošli su posebnu obuku i položili ispite koje je dalo nacionalno vijeće kirurga. Pitajte je li vaš kirurg “certificiran” za kirurgiju. Neki kirurzi za podizanje stražnjice također imaju slova FACS iza svog imena. To znači da su stipendisti Američkog koledža kirurga i da su prošli još jedan pregled od strane kirurga.

Pretpostavimo da vam liječnik za dizanje stražnjice preporuči da razmislite o operaciji. Kako ćete pronaći kvalificiranog kirurga? Ako vi ili netko koga poznajete razmišljate o elektivnoj operaciji, trebali biste biti svjesni da postoje neki načini da objektivno procijenite svog kirurga. American College of Surgeons—najveća međunarodna organizacija kirurga na svijetu—preporuča da potražite sljedeće kvalifikacije:

Dobar pokazatelj sposobnosti kirurga za podizanje stražnjice je certifikacija kirurške komisije koju je odobrilo Američko vijeće medicinskih specijaliteta (ABMS). Kako bi liječnik dobio certifikat za dizanje stražnjice, on ili ona moraju završiti određene godine stažiranja u toj specijalnosti, a zatim pokazati svoje znanje uspješno polažući rigorozan ispit. Kada odaberete kirurga koji je certificiran od strane ABMS odobrenog odbora, odabirete liječnika čija je specijalnost kirurgija i koji je rigorozno testiran od strane kolega kirurga u svom području. Ovo je najbolja moguća vrsta uvjeravanja i stavit će izglede u vašu korist da ćete, kada sve bude rečeno i učinjeno, biti zadovoljni rezultatima.

Fascinacija dizajnom tetovaže

Tetovaže još uvijek dobivaju na popularnosti. Dizajn tetovaža radikalniji je nego ikad prije, kao i mjesta na koja se postavljaju.