HEKLANJE

Podloga za šminku: trebate li koristiti tekuću ili puder?

Podloga za šminku ključna je za to hoće li vaša šminka izgledati dobro ili loše. Nanošenje pudera pomoći će uglađivanju tona vaše kože, prikrivanju mrlja i dati vam zdraviji sjaj. Nanošenje šminke bez temeljne podloge zapravo može pojačati ružne probleme s kožom, umjesto da ih prikrije. No prije nego što krenete u trgovinu, evo nekoliko osnovnih pravila kojih se trebate pridržavati pri odabiru proizvoda.

Kako odabrati podlogu za šminku?



Prvo morate odabrati pravu boju za svoj ton kože. Ljudi često biraju podloge koje su ili presvijetle – zbog čega izgledaju blijedo i isprano – ili pretamne – što često ostavlja liniju šminke između čeljusti i vrata. Općenito, izgledat ćete kao da nosite masku. Boja podloge koju odaberete mora se stopiti s vašom prirodnom bojom kože.

Također imajte na umu da će se boja vaše kože mijenjati s godišnjim dobima. Ljeti će vam najvjerojatnije trebati malo tamnija podloga, jer će vaša koža donekle potamniti (čak i ako se ne sunčate namjerno – svejedno morate ponekad izaći van.) Zimi će vaša koža ponovno posvijetliti. njegov izvorni ton i trebali biste koristiti svoju prirodnu osnovnu boju temelja šminke.

Odlučivanje između tekućih i pudera u prahu

Sljedeća odluka je odlučiti želite li više šminku podlogu u prahu ili tekuću podlogu. Ovo je više osobni izbor, iako obje vrste imaju prednosti i mane.

Čini se da većina žena više voli tekuću podlogu. Čini se da se brže i lakše primjenjuje. Također, nakon što se stopi s kožom, tekuća podloga za šminku izgleda prirodnije i svjetlije, dajući koži glatki i ujednačeni izgled. Međutim, način na koji se primjenjuje također može napraviti razliku. Nanošenje previše će uzrokovati pruge i mrlje koje izgledaju “teže” od drugih na vašoj koži. Korištenje spužvice za šminkanje umjesto korištenja prstiju može puno pomoći u stvaranju glatkog, ujednačenog izgleda. Nanesite malu količinu tekućeg pudera odjednom i pažljivo blendajte.

Još jedna prednost tekućeg pudera je to što se upija u kožu umjesto da ostaje na njoj, tako da imate prirodniji izgled kože. Također dolazi u različitim bazama koje odgovaraju ženama sa suhom kožom, normalnom kožom, masnom kožom, mješovitom kožom i osjetljivim tipovima kože.

Podloge u prahu su manje popularan izbor, ali mogu djelovati jednako dobro kao i tekuće podloge za šminku. Lako se nanosi i potrebno je manje blendanja. Odlične su i za osobe koje imaju jako masnu kožu jer će puder upiti masnoću i spriječiti mastan izgled. Također možete nositi kompaktnu kutijicu za puder sa sobom na dane kada trebate malo popraviti šminku ili na dane koji su vrući i vlažni, kako biste svoje lice riješili sjaja.



Manji problem s puderima je taj što mogu izgledati kao da su se zgusnuli na licu ako se jako nanose ili nakon nekoliko sati po toplom vremenu. Također se lakše trljaju na odjeću budući da puder sjeda na vašu kožu.

Drugi izbor: puder u obliku tekućeg pudera

Kombinacije tekućeg pudera još su jedan izbor koji dobiva na popularnosti. Podloga za šminku dolazi u kompaktnom obliku, slično puderu, ali sadrži pomalo kremastu smjesu. Nanošenje ove podloge daje glatki izgled, poput tekućine, s prednostima upijanja pudera. Međutim, morate biti oprezni pri nanošenju ove vrste podloge jer će vam teška ruka dati sljepljen izgled. Kao i tekućine, ključno je nanijeti ga lagano i dobro izblendati. Ova kombinacija nije najbolja za osobe sa suhom kožom jer će vam također dati neravni izgled kože. Odaberite ovu vrstu proizvoda ako imate normalnu do masnu kožu.



Ako je ovo prvi put da ćete kupiti puder, trebali biste posjetiti šalter šminke koji vam omogućuje isprobavanje različitih proizvoda ili potražiti profesionalnog vizažista koji će vam pomoći u odabiru. Za one koji imaju problematičnu kožu, kao što su jake akne, prvo bi trebali posjetiti dermatologa. Oni vam mogu pomoći da napravite mudriji izbor vrste podloge za šminku koja bi najbolje funkcionirala, a uz to vam mogu pružiti i druge opcije za njegu kože kako biste razjasnili temeljne probleme.

Upamtite, najbolje tehnike šminkanja počinju s dobrom podlogom koja je prikladna za vaš tip i ton kože. Budite pametni i odvojite vrijeme da istražite što postoji prije nego što potrošite novac na bilo koji proizvod. Bit ćeš sretan što jesi.

Kratak sažetak interneta

Poput uvodnog čina za predstavu, telegraf, telefon i radio sudjelovali su u uvođenju svjetskog interneta. Internet je bez problema preuzeo

Savjeti za ljepotu za mladenku

Svaka mladenka želi da je njezin mladoženja prihvati ‘takvu kakva jest’, a to uključuje njezinu prirodu, njezin izgled i njezinu