HEKLANJE

Pomoć: hoće li vam se grudi doista objesiti ako ne nosite grudnjak?

Objave o djevojkama koje ne nose grudnjak rijetko prolaze bez komentara o tome koliko će im brzo grudi popustiti. Ponekad nas nedostatak informacija sprječava u odabiru: unatoč tome, vjerojatno ih nose na taj način. Odlučili smo napokon shvatiti je li moguće mirne savjesti hodati bez grudnjaka.
Zašto se prsa objese i zašto netko ima više, a netko manje?
Glavni uzrok opuštanja je starenje i prekomjerno rastezanje ligamenata koji podupiru dojku. Da biste razumjeli o čemu to ovisi, morate razumjeti anatomiju prsa i razumjeti gdje se mišići nalaze u njoj, a gdje ligamenti.
Kako funkcionira škrinja
Dojka je upareni organ u torakalnoj regiji, a prisutna je i kod muškaraca i kod žena. Sastoji se od tri vrste tkiva: masnog, žljezdanog i vezivnog. Količina masti izravno određuje veličinu dojke, žljezdano tkivo – sposobnost davanja mlijeka za hranjenje djeteta, a vezivno tkivo podupire prva dva tkiva zbog ligamenata.
Ženske dojke imaju dvije funkcije : hranjenje djeteta i zabava.
Muškarci nemaju žlijezde u grudima, već samo masnoću i vezivna vlakna. Štoviše, ovo je također erogena zona i može se stimulirati za uzbuđenje.
Mliječna žlijezda je konus žlijezda prekriven masnoćom. Žlijezde su upakirane u 15–20 lobula i okružene kanalima. Mlijeko se ispušta kroz kanale. Vani izlaz ovih putova predstavlja bradavica i tamni krug oko nje – areola.
kako djeluju ženske dojke
Općenito, mliječna žlijezda je napredna verzija znojnice. Uređaj je vrlo sličan, a funkcija je u osnovi ista – izlučivanje proizvoda vlastitog organizma. Samo su ciljevi i mjesto žlijezda različiti.
Što podupire ženske grudi
Čudno, ali prsni mišići ne podupiru mliječne žlijezde. To je zadatak ligamenata. Barem se danas vjeruje da svežnji to čine. Ali situacija bi se mogla promijeniti.
Čekaj, kako je?
2018. objavljeno je istraživanje plastičnih kirurga koji su izveli 12 rezova dojke u potrazi za drugim pomoćnim uređajima osim Cooperovih ligamenata. Sami su se zahvati izvodili od 1995. do 1996. godine, ali trebalo je više od 20 godina da se analiziraju kako bi se objavili pouzdani rezultati! Liječnici tvrde da su otvorili više ligamenata koji okružuju mliječnu žlijezdu, za razliku od vertikalnih Cooperovih ligamenata. Ali dok ovo otkriće nije prepoznato i nije uključeno u udžbenike anatomije, pretpostavljat ćemo da ligamenti postoje samo jedan.
Dakle, poput užeta, Cooperovi ligamenti prolaze kroz kanale unutar žlijezde. Trajni su zbog činjenice da su sastavljeni od gustog vezivnog tkiva. Istežu se i vraćaju u svoje prijašnje stanje, i toliko godina bez promjena.
Opuštenost grudi dio je prirodnog procesa starenja.
Prije ili kasnije, količina vezivnog tkiva u mliječnoj žlijezdi opada kako se količina hormona estrogena u tijelu smanjuje nakon menopauze. Ligamenti se protežu, ali se više ne vraćaju u zategnuti položaj. Prije menopauze, ligamenti se mogu protezati tijekom trudnoće i debljanja. No, postoji još nekoliko razloga .
Razlozi opuštenosti grudi
Velike veličine grudi (nažalost, da, velike grudi mogu kunjati brže nego mali)
debljanje ili dramatično mršavljenje,
pušenje ,
menopauza,
gravitacija,
geni,
bavljenje sportom.
Pomaže li grudnjak u sprječavanju obješenja grudi?
Najvjerojatnije ne. Sada se liječnici slažu s mišljenjem da neuspjeh grudnjaka ne povećava rizik od ovjesa dojki. Općenito se čini da nošenje grudnjaka uopće ne utječe na ništa: ne postoje pouzdani podaci da postoji bilo kakva razlika u zdravlju žene. Razlozi o kojima smo gore napisali igraju veliku ulogu u opuštenosti grudi.
Ljubitelji bez grudnjaka brane svoj stav i kao argument navode francusku studiju koja je trebala 15 godina. 300 žena različite dobi podijeljeno je u dvije skupine: u jednoj su žene nosile grudnjak svih 15 godina, a u drugoj grudnjak uopće nisu koristile. Na kraju eksperimenta otkrili smo: žene bez grudnjaka osjećale su se ugodnije, grudi su se osjećale elastičnije. A ženama u grudnjacima bilo je neugodno, stiskao im je grudi.
Autori studije zaključili su da su ove činjenice međusobno povezane, što znači da grudnjak samo šteti zdravlju ženskih dojki. Ali ako malo razmislite, nema dovoljno podataka koji bi se složili s izjavom. Barem želim znati jesu li sve žene imale udoban grudnjak, jesu li ga pravilno odabrale u veličini i ostalim parametrima. Nisu uključeni u studiju. Kako se ne spominje veličina grudi ispitanika. I još nešto: bez obzira koliko slijedite poveznice, nije bilo moguće pronaći izvornu francusku studiju, već samo kratko prepričavanje .
Zašto je sve tako nejasno?
Trebalo bi proći mnogo godina da se izvede pouzdano kontrolirano veliko istraživanje, najmanje deset tisuća žena i grudnjak koji bi podržavao samo jednu dojku. Samo u takvim uvjetima pokus bi se smatrao pouzdanim, a podaci bi se mogli analizirati i zaključiti utječe li grudnjak na opuštenost dojke.
No na temelju onoga što pišu liječnici, jasno je: ligamenti neće ojačati ako stalno nosite grudnjak. Njegova je funkcija prilično ukrasna. Stoga se izbor, nositi ga ili ne, tiče samo vaše udobnosti i osjećaja za ljepotu, a ne zdravlja.
Pa što možete učiniti?
Odlučite se u svoju korist.
Ako se osjećate ugodno bez grudnjaka, uživajte. Ako je vašem tijelu ugodno, ali vam je neugodno tako hodati u javnosti, možete isprobati naljepnice za bradavice. Dolaze u različitim materijalima, razlikuju se u obliku i promjeru. Zalijepljeni su i ispod svakodnevne odjeće i ispod večernje haljine.
Višekratne naljepnice Tezenis 500 rubalja – štapići u boji mesa pokrivaju samo arele i bradavice koje vire ispod odjeće.
Lijepe naljepnice u obliku leptira Laoduan 128 rubalja – izrađene su od silikona i odgovarat će djevojkama s velikim areolama oko bradavica zbog široke baze u obliku leptira.
Nošenje grudnjaka također može biti ugodno. Ako se osjećate bolje u grudnjaku, odvojite vrijeme i pronađite ugodan. Možete započeti s kalkulatorom svoje veličine.
Kako odabrati, nositi i spremiti grudnjak
Postoje li slučajevi kada je nošenje grudnjaka neophodno?
Da, prilikom bavljenja sportom morate nositi grudnjak . To štiti prsa od ozljeda, jer ih drži samo vezivno tkivo, a ne mišići. Bez sportskog grudnjaka grudi se mogu opustiti tijekom duljih treninga – u Australiji je ovoj temi posvećeno nekoliko velikih studija .
Također, posebni grudnjaci preporučuju se pacijentima nakon mastektomije, operacije uklanjanja raka dojke. Bez obzira je li uklanjanje bilo potpuno ili djelomično, potrebno je za oporavak. Koža koja je operirana vrlo je osjetljiva i sklona je iritacijama i upalama tijekom godine, pa su grudi potrebne mekane čašice i minimalan pritisak.
U drugim slučajevima na vama je da odlučite hoćete li nositi grudnjak ili ne.

Dragulj boje

Iako općenito mislimo da su dijamanti čisti i bezbojni, činjenica je da je boja jedna od četiri karakteristike dijamanata koja

Analizirajući spoj Komisije

Commission Junction jedna je od 800 funti gorila affiliate marketinga. CJ je dio javnog ValueClick-a, koji je prošle godine zaradio