HEKLANJE

Popravak kredita nakon bankrota: Vaše mogućnosti

TEMU APP 100 E KUPON

Kada je u pitanju popravak kredita nakon bankrota, imate tri mogućnosti:

1) Unajmite tvrtku za popravak kredita



2) Kupite softver za popravak kredita

3) Učinite sami (besplatno!)

Prije nego što nastavimo, u svrhu ovog članka “popravak kreditne sposobnosti” znači uklanjanje svih netočnih ili zastarjelih negativnih informacija iz vašeg kreditnog izvješća – ne uklanjanje točnih nezastarjelih negativnih informacija iz vašeg kreditnog izvješća.

U redu, sada kada smo definirali “popravak kredita”, pogledajmo detaljnije svaku od tri opcije popravka kredita:

1) Unajmite agenciju za popravak kredita.

Možete unajmiti tvrtku za popravke kredita, koja obično košta nekoliko stotina dolara ili više. Prednost je što vam štedi vrijeme.

Loša strana angažiranja tvrtke za popravak kredita je ta što može biti skupo, kao što je gore spomenuto, koštati nekoliko stotina dolara ili više.



Ako ipak odlučite angažirati tvrtku za popravak kreditne sposobnosti, pažljivo je odaberite. Klonite se tvrtki za popravak kredita koje obećavaju brisanje točnih nezastarjelih negativnih stavki iz vašeg kreditnog izvješća.

Zašto? Jer čak i ako tvrtka za popravak kreditne sposobnosti ima sreće i uspije ukloniti sve točne nezastarjele negativne stavke iz vašeg kreditnog izvješća, to može biti samo privremeno – agencije za kreditno izvješćivanje redovito ažuriraju svoje datoteke, tako da sve točne nezastarjele negativne stavka koja je uklonjena iz vašeg kreditnog izvješća može se ponovno pojaviti u budućnosti.

Dok smo na temi “nezastarjelih” naspram “zastarjelih” negativnih informacija u vašem kreditnom izvješću, pogledajmo koliko dugo negativne informacije mogu ostati u vašem kreditnom izvješću: većina negativnih stavki može ostati u vašem kreditnom izvješću do sedam godina od datuma kada su uključeni u vaš stečaj. Stečaj iz poglavlja 7 može ostati u vašem izvješću o kreditnoj sposobnosti deset godina od datuma podnošenja, dok poglavlje 13 može ostati u vašem izvješću sedam godina od datuma podnošenja.



2) Kupite softver za popravak kredita

Danas na tržištu postoji niz softverskih programa za popravak kredita. Ova je opcija obično jeftinija od tvrtke za popravak kredita jer vi obavljate posao. Također vam štedi vrijeme od sastavljanja vlastitih slova.

Evo kako radi većina softvera za popravak kredita: učitate ga na svoje računalo, ispunite praznine svojim podacima, a zatim ispišete prilagođena pisma spora koje softver kreira.



Ovdje se izlažete riziku da agencija za kreditno izvješćivanje možda neće istražiti spor i odgovoriti tako što će reći da smatra da je vaš spor “neozbiljan i nevažan”. Zašto? Jer kada vide bilo kakvu vrstu pisma, mogu pomisliti da koristite tvrtku za popravak kredita.

3) Učinite to sami

Ovo je obično vaša najbolja opcija i besplatna je. Vi samo trebate znati točno što učiniti kada je u pitanju popravak kredita. Možete započeti posjetom web stranici svake veće agencije za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti i čitanjem njihovih uputa o tome kako osporiti sve netočne ili zastarjele negativne informacije u vašem kreditnom izvješću. Tri glavne agencije za kreditno izvješćivanje su: Experian, Equifax i Trans Union.

Osim toga, možete uzeti i knjigu o popravljanju kredita. Ipak jedno upozorenje: neke vas knjige i tečajevi potiču na ilegalne stvari: na primjer, stvaranje “novog” identiteta. Klonite se ovih! Drugi su izvrsni resursi kada je u pitanju pokazivanje kako ukloniti netočne ili zastarjele negativne stavke iz vašeg kreditnog izvješća.

Ako ste otkazali ili odbacili bankrot i želite popraviti svoju kreditnu sposobnost, morate poduzeti neke određene korake. Vidio sam vrlo malo knjiga za popravak kredita koje ih uopće spominju. U Kreditnim rješenjima nakon bankrota ulazim u detalje o svakom od njih.

Na primjer, ako se prijavljujete za stambeni kredit nakon bankrota, sve netočne ili zastarjele negativne informacije u vašem kreditnom izvješću mogu vas koštati tisuće ili desetke tisuća dolara dodatnih kamata – ako vas to ne spriječi da se kvalificirate za kredit . Postoji način na koji ove negativne stavke na svom kreditnom izvješću možete ukloniti ili ažurirati za samo 48 sati!

Dakle, sada znate koje mogućnosti imate kada je u pitanju popravak kreditne sposobnosti. Zaključak: učiniti to sami obično je najbolja i najjeftinija opcija kada je u pitanju popravak kredita nakon bankrota. Potrebno je samo ulaganje vremena s vaše strane – ali može biti vrijedno truda.

Imajte na umu da ako imate otkazan ili odbačen bankrot u svom kreditnom izvješću, postoje neki specifični koraci koje morate poduzeti kada je u pitanju popravak kreditne sposobnosti. Imajte ovo na umu ako odaberete opciju “uradi sam” i planirate kupiti knjigu o popravljanju kredita.

Autorska prava (c) 2006 Innovative Solutions Publishing, Inc. Sva prava pridržana.

Nazivi tvrtki i proizvoda/usluga navedeni u ovom članku zaštitni su znakovi, registrirani zaštitni znakovi ili uslužni znakovi njihovih vlasnika. Nitko od vlasnika nije sponzorirao ili podržao ovaj članak.

ODRICANJE:

Ove su informacije osmišljene kako bi pružile samo opći pregled predmeta koji se ovdje opisuje.

Ove se informacije daju uz razumijevanje da ni izdavač ni autor nisu angažirani u pružanju pravnih, računovodstvenih ili drugih stručnih savjeta. Ako je potrebna pravna ili druga stručna pomoć, treba potražiti usluge stručnjaka.

Niti izdavač niti autor neće biti odgovorni za bilo kakav gubitak ili štetu, uključujući ali ne ograničavajući se na posebne, posljedične, slučajne ili druge štete, uzrokovane ovdje sadržanim informacijama.

Odabir salona za tetoviranje

Kada razmišljate o tetoviranju, važno je malo istražiti salon za tetoviranje prije nego što ga odlučite angažirati. Postoji nekoliko pitanja