HEKLANJE

Popusti na kreditne kartice – kako do svog

TEMU APP 100 E KUPON

Dobivanje tih računa poštom nije baš zabavno – pogotovo računa za kreditne kartice. Ali što ako, svaki put kad dobijete račun, budete obaviješteni i o tome koliko su zaradile vaše kupnje – ne bi li to učinilo još zanimljivijim? To je upravo ono što rabati na kreditne kartice čine za vas. Mnoge tvrtke koje izdaju kreditne kartice sada nude kreditne kartice s popustom, vraćajući vam postotak. Ponudili smo opis onoga što tražite kod svoje nove kreditne kartice s popustom i kako doći do svoje, brzo i jednostavno.

Usporedi The Interest



Dobivanje popusta na kreditnu karticu zvuči kao jako dobra ideja – i jest. Prije nekoliko godina – otprilike 15-ak, postojala je standardna naknada koju su svi morali platiti ako su posjedovali kreditnu karticu. Tek u novije vrijeme kartične tvrtke počele su odstupati od ovog obrasca standardizacije – očito je konkurencija zahtijevala nove ideje. Sada skoro svi imaju neku vrstu jedinstvenog načina da navedu ljude da se potpišu na njihovu karticu.

Kreditna kartica s rabatom zapravo je bolja za vas samo ako imate naviku otplaćivati je svaki mjesec, kad vam stigne račun. Kamata na ovu vrstu kartice obično je malo veća od obične kreditne kartice. Ovo je njihov način nadoknade troškova. Sve dok plaćate račun svaki mjesec, nećete imati problema. Međutim, ako dopustite da se vaš račun prenese u sljedeće obračunsko razdoblje — istina je da vam vaša kartica zaista neće pomoći. Mogli biste proći bolje s običnom kreditnom karticom.

Potražite godišnju financijsku naknadu

Kreditne kartice s popustom često će naplaćivati godišnju financijsku naknadu. Neke kartice će ga se odreći prve godine, ali onda će vam se naplatiti u sljedećim godinama. Naknada također može prilično varirati, od samo 15 USD do čak 135 USD godišnje.

Obratite pažnju na kape

Velik broj ovih kartica ima ograničenje koliko mjesečnog (ili godišnjeg) rabata možete dobiti. Može se razlikovati iu različitim vrstama kupnji koje obavljate. Često će vam dati jednu cijenu za namirnice, lijekove i benzin, drugu cijenu za kupovinu u određenim trgovinama, a zatim drugu cijenu za opće kupnje.

Gledajte svoje izjave



Stvarni iznosi koje dobivate sa svoje kreditne kartice s popustom često će ovisiti o tome u koju od gore navedenih kategorija spada kupnja – to je često njihov prerogativ – ali ipak, plin je plin. Kako biste osigurali pravilno kreditiranje, morat ćete provjeriti svoje kupnje, svaki mjesec, rabate koji su vam dani.

Napomena Vremenski okvir

Kreditna kartica s rabatom često koristi svoj dio s rabatima kao atrakciju za vas da dobijete karticu – i to je također dobro. Međutim, imajte na umu da rabati možda neće stalno stizati — ali obično su dobri samo za prvu godinu kartice. Druge kartice mogu dati početnu ponudu samo tri mjeseca, a zatim se nakon toga spustiti na nižu razinu rabata za kreditne kartice. Kupnjom ćete brzo uvidjeti da postoji mnogo različitih uvjeta za slične kartice.



Također ćete htjeti pročitati sitni tisak o mogućim zakašnjelim plaćanjima — za svaki slučaj. Zakašnjelo plaćanje može biti sve što je potrebno da biste se svrstali u kategoriju plaćanja najvećih mogućih kamata. Dakle, informirajte se i uživajte u što više mogućih pogodnosti.

Dobivanje vlastitih rabata na kreditnu karticu je sjajan način – ali postoji jedan koji je još bolji. Kad kupujete okolo, prije nego što se prijavite, pokušajte dobiti rabatnu kreditnu karticu s 0% godišnje kamatne stope i niskim kamatama. Na ovaj način, sve dok plaćate mjesečnu uplatu u cijelosti, uštedjet ćete na kamatama, a također ćete dobiti one prekrasne popuste.