HEKLANJE

Posljedice nedostatka sna za zdravlje

Spavanje je stanje osobe u kojoj provodi do trećine svog života. Ovo stanje i dalje postavlja mnoga pitanja i izvor je mnogih misterija za znanstvenike i filozofe širom svijeta. O snu je moguće reći s punim povjerenjem da je to potrebno svima i bez njega osoba nije sposobna normalno živjeti.
Prema modernoj znanosti, osoba je u stanju provesti do četiri dana bez sna. Prevladavanje ovog praga dovodi do razvoja mentalnih poremećaja različite težine. Zapravo, čovjek je lud.
Govoreći o manje neugodnim posljedicama nedostatka sna, također možete primijetiti brojne zanimljive točke. Ali prvo biste trebali primijetiti važnu nijansu, za svaku je osobu uobičajeni broj sati sna strogo individualan. U zdrave odrasle osobe varira od 6 do 8 sati dnevno. Beba može normalno spavati do 16 sati dnevno, a osoba izložena velikim opterećenjima može spavati i do 12 sati. Spol, dob, zdravstveno stanje, nasljedstvo, vremenski uvjeti i niz drugih vanjskih i unutarnjih čimbenika utječu na trajanje sna, pa posljedice nedostatka sna mogu biti različite.
Spavanje omogućuje tijelu da se odmori, ako je njegovo trajanje manje od 4 sata dnevno, tijelo nema vremena u potpunosti obnoviti snagu, a to dovodi do niza posljedica. Letargija, mala brzina reakcije, pogoršanje osjetila, sporija obrada informacija.
Budući da san omogućuje mozgu bolju obradu informacija, njegov nedostatak dovodi do oslabljenog pamćenja znanja i vještina stečenih tijekom dana. Osim toga, u snu mozak izračunava vjerojatne obrasce budućih događaja. Dakle, njegov nedostatak također ne dopušta da osoba bude spremna za njih.
Osim toga, u snu se svi resursi tijela preraspodjeljuju drugačije nego tijekom budnosti. To je zbog činjenice da ne treba trošiti njihov lavovski udio na kretanje, analizu informacija primljenih od svih osjetila i mnoštvo drugih radnji. Dakle, u snu je bolje regenerirati tkiva, očistiti tijelo, ojačati imunološki sustav itd. Dakle, u njegovom odsustvu, svi ti procesi neće imati vremena da se odvijaju tako učinkovito.
Ako osoba nastavi ne spavati više od četiri dana zaredom, kao što je gore spomenuto, ona poludi. Međutim, obično tijelo samo, osjećajući pretjerani umor, pokušava se uspavati prvom prilikom. To dovodi do gubitka svijesti ili trenutnog uspavljivanja bez obzira što osoba radi.
Zdrav san je prije svega kvalitetan san. Ako spavate nemirno i često se budite, onda je ovaj san manje učinkovit od kratkog, ali snažnog sna. Uz to, za bolje opuštanje preporučuje se spavanje na tvrdoj podlozi. U tom se slučaju mišići brže opuštaju.
I vrijedno je zapamtiti da količinu optimalnog sna za vas možete odrediti samo sami, analizirajući svoje zdravlje.

Pažnja, kineski češnjak!

Lijepo upakirani češnjak donesen iz Kine , koji kupujete u supermarketima, potpuno je lišen … Svi znate o čudesnim svojstvima