HEKLANJE

Poštanski brojevi za Hrvatsku, BiH, Sloveniju i Srbiju

Poštanski brojevi su zapravo brojevi pošte određene države, grada, općine, sela. Poštanski broj sastoji se od jedinstvenog broja za svaki poštanski ured drugi broj a sve iz jednostavnog razloga, da bi se pošiljke, paketi i pisma mogli na što bolji i precizniji način slati u različite željene dijelove bilo to tuzemna pošiljka ili inozemna. Pošta je još uvijek opcija broj jedan ako želimo poslati paket iako svakim danom ima sve veću konkurenciju, pogotovo ulaskom u EU kada na hrvatsko tržište dolaze različite firme koje obećavaju niže cijene usluga od pošte.

Prije nekoliko desetaka godina jedina opcija koju su građani imali ukoliko su željeli poslati čestitku za rođendan, poklon paket ili najobičnije pismo bilo je isključivo putem pošte. Razvojem tehnologije i dostupnost interneta široj masi građanstva dovelo je do depopularizacije slanja pošiljaka putem pošte, pogotovo ukoliko se radi o slanju pisma. Naime, pošto velika većina ljudi ima mogućnost slanja e-mail poruka koje su besplatne, brze i učinkovite tokom godina sve se manje i manje koriste poštanske usluge slanja pisama.



Također pojavom društvenih mreža odnosno Facebooka koji nam omogućuje razmjenu svega što zamislimo u realnom vremenu doprinijelo je sve veće i veće udaljavanje od poštanskih ureda. U Republici hrvatskoj ima ukupno tisuću i dvadeset poštanskih ureda što konkretno znači da je pokrivenost države jako dobra i svatko može poslati paket u točno određeno mjesto po izboru. Na web stranici postanskibrojevi.net imate mogućnost traženja određenog poštanskog broja (poštanski broj Zagreba) što je jako korisno ukoliko šaljete pismo na lokaciju na koju inače ne šaljete tako često.

Putem web stranice možete, brzo, lako i pouzdano naći poštanski broj bilo kojeg poštanskog ureda i to ne samo u Hrvatskoj (poštanski brojevi u Hrvatskoj) nego i u Bosni I Hercegovini, Sloveniji i Srbiji čime je zaokružena cijela jedna regija poznatija kao bivša Jugoslavija. Internet stranica ima zadaću pomoći ljudima i neprofitabilan je projekt.

Štedite novac u kući

Tamo provodite najviše vremena, pa je logično da vam kuća predstavlja najveći trošak. Bilo da se radi o svakodnevnom održavanju,

Prepaid kreditne kartice.

Prepaid kreditne kartice novi su zaokret u popularnosti plastičnog novca. Naziv sve govori. To su kartice koje funkcioniraju kao kreditne

Pobjeda i poraz: Što nas uče?

Svako iskustvo, pozitivno ili negativno, polazna je točka za učenje. To predstavlja kontakt sa stvarnošću i sposobno je generirati znanje.