HEKLANJE

Postupci ugradnje zubnih implantata

TEMU APP 100 E KUPON

Zubni implantati nastaju stavljanjem titanijskog implantata u čeljust i spajanjem keramičke krunice nakon što čeljust sraste s implantatom. Kada se to dogodi, zubni implantat je pričvršćen na mjestu.

Može se koristiti širok izbor tehnika ovisno o stanju mjesta implantata. Jedna brza metoda može se završiti u jednom danu, a može se učiniti ako se zub zamijeni zdravom desni preko dobre kosti. Presađivanje ili uzgoj nove kosti smatra se vrlo složenim i može trajati do pola godine ili dulje.



Ako zub treba izvaditi jer je pokvaren ili oštećen, sve dok okolno zubno meso nije oštećeno, zubni implantat se može ugraditi u isto vrijeme kada se vadi slomljeni zub. Ovaj postupak obično uključuje privremenu krunicu koja se kasnije zamjenjuje trajnom krunicom nakon završetka spajanja kosti. Tijekom pete, možda je najbolje izbjegavati određenu hranu nakon ugradnje zubnog implantata.

Uobičajeni zubni implantati nastaju kroz proces u nekoliko faza. Implantat se ugrađuje u čeljusnu kost i trebat će srasti otprilike 3-6 mjeseci. Kada se ova faza završi, u implantat se postavlja kolčić, poznat kao upornjak. Zatim se odljevci skidaju sa zuba i krunica napravljena da odgovara postojećem zubu se lijepi na nosač.

Kada je struktura kosti slaba, može doći do jednog od najsloženijih zahvata implantacije zuba. U nekim slučajevima može biti potrebno presađivanje kosti ili se kost može potaknuti na rast. Prije ugradnje zubnog implantata kost mora zarasti. To može učiniti proces vrlo dugotrajnim.

Prilagođena pločica može se postaviti između čeljusti i desni ako struktura kosti nije u dobrom stanju za zubni implantat. Kako bi se dobila točna mjerenja, može se koristiti CAT skeniranje ili se može napraviti lijevani štap izlaganjem čeljusti.

Posjetite svog stomatologa kako biste razgovarali o tome koji je postupak implantacije zuba pravi za vas. Vaš bi stomatolog možda mogao obaviti operaciju u svojoj ordinaciji ili, u ekstremnijim slučajevima, možete biti upućeni parodontologu.

Više informacija o zubnim implantatima možete dobiti na eZ-search.us

7 koraka do sjajne šminke

7 koraka do sjajne šminke – – – 1. Izbjegavajte nositi previše Šminka treba poboljšati karakteristike, a ne privući negativnu