HEKLANJE

Potreban vam je promet za uspješan blog, evo kako do posjetitelja

Kada postavite svoj blog, vjerojatno ćete se već odlučiti za vrstu bloga koju ćete zadržati. Neke web stranice za hosting web blogova nudit će tu uslugu besplatno, bla, bla… Za one koji vode blog ili pišu u online časopisima, praćenje posjetitelja može biti izvrstan način da vide tko posjećuje određeni blog. Postoji mnogo načina da pratite čitatelje bloga kada pišete blog. Brojači blogova; Praćenje posjetitelja, preporuke i ključne riječi mogu vam pomoći da saznate je li netko posjetio vaš blog.
Kada postavite svoj blog, vjerojatno ćete se već odlučiti za vrstu bloga koju ćete zadržati. Neke web-lokacije za hosting web blogova nudit će tu uslugu besplatno, ali imaju minimum značajki. Ostale blog stranice mogu koštati, ali će blogerima ponuditi usluge praćenja posjetitelja. Postoji mnogo razloga za praćenje posjetitelja koji čitaju vaš blog. Razumijevanje tko posjećuje vaš blog pomoći će vam da znate što vaši čitatelji traže. Uspješno bloganje počinje zainteresiranim pisanjem i svidjet će se vašim čitateljima. Još jedan razlog zbog kojeg biste mogli pratiti posjetitelje koji dolaze na vašu stranicu je povećanje prometa. To je posebno važno za blogove koji su namijenjeni tvrtkama. Tvrtke mogu koristiti svoj blog za jeftino oglašavanje. Poznavanje tko posjećuje stranicu bloga pomoći će tvrtki da shvati doseže li ciljanu publiku za svoje usluge ili proizvode.
Brojač posjeta bloga jedan je od načina da pratite količinu posjetitelja koji čitaju vaš blog. Brojači učitavanja blogova obično su male kutije na samom kraju web stranice koje ažuriraju broj svaki put kada je vaša stranica pogođena. Neki brojači blogova mogu vlasnicima web lokacija dati statistiku, izvješća i grafikone za ilustraciju aktivnosti bloga. Ovi brojači vam također mogu pokazati gdje čitatelji pronalaze vašu stranicu. Ako vaša web-lokacija za hosting bloga ne nudi značajku brojača pogodaka bloga, ona se lako može preuzeti ili dodati na vašu stranicu s druge stranice. Postoje mnoge besplatne stranice koje nude brojače za stranice bloga. Autori bloga mogu se registrirati na stranici brojača pogodaka, preuzeti i instalirati izravno u predložak bloga. To će dati točan broj posjetitelja na svom blogu. Ako niste zabrinuti oko ključnih riječi ili detaljnih informacija o svojim čitateljima, tada je brojač pogodaka na blogu najlakši način da pratite svoju čitateljsku publiku.
Ako želite naprednije značajke bloga, svom blogu možete dodati opcije praćenja. Postoji nekoliko načina na koje možete pratiti svoje čitatelje. Jedan je po ključnim riječima, a drugi je praćenje posjetitelja. Trakači ključnih riječi idealni su za one koji trebaju znati koje ključne riječi ljudi koriste za lociranje bloga. To bi moglo biti važno za tvrtke koje trebaju doći do potencijalnih potrošača. Dobar alat za praćenje ključnih riječi također vam može pomoći da organizirate svoj blog kako biste odredili koje su ključne riječi najpopularnije među čitateljima. Također može pomoći da se vaša web stranica uvrsti na tražilice. U mnogim slučajevima alati za praćenje ključnih riječi mogu se besplatno preuzeti. Ako se vaša stranica uvelike oslanja na čitatelje, onda bi alat za praćenje ključnih riječi mogao biti dobar izbor.
Praćenje posjetitelja funkcionira na isti način kao i praćenje ključnih riječi. Razlika je, međutim, u tome što će vam alat za praćenje posjetitelja pružiti statističke podatke o posjetiteljima vašeg bloga. Obično su ove informacije dane u lako razumljivim grafikonima i tablicama. Ako trebate vidjeti odakle dolaze vaši posjetitelji, praćenje posjetitelja može biti vrlo korisno. Malo je sofisticiraniji od brojača pogodaka, ali radi otprilike na isti način. Kada posjetitelj uđe na vašu web stranicu bloga, njegovi se podaci spremaju u alat za praćenje posjetitelja. Kada budete spremni, možete se prijaviti i vidjeti tko su točno vaši posjetitelji. Mnogo puta ne samo da možete vidjeti statistiku o svojim čitateljima, već možete vidjeti i izvješća za trenutne posjetitelje i one koji su posjetili stranicu u prošlosti.
Još jedan način na koji pisac bloga može pratiti svoje čitatelje je uključivanje odjeljka za komentare na kraju stranice vašeg bloga. Neće svi posjetitelji htjeti ostaviti komentar, ali ovo je dobar način da dobijete povratne informacije o vašoj web-lokaciji. Bolje ćete razumjeti vrstu čitatelja koji posjećuju vašu stranicu, ali i razumjeti vrstu sadržaja koji žele čitati.

Sve o nevažećem nazivu domene

Nevažeći naziv domene jedan je od uobičajenih slučajeva koji se dogodio u areni naziva domene. Mnogi su strojevi često primijetili