HEKLANJE

Povoljniji krediti za hrvatske obrtnike

Zahvaljujući suradnji Zabe i HOK-a obrtnicima su omogućeni krediti s kamatama umanjenima za više od tri postotna poena
Zagrebačka banka i Hrvatska obrtnička komora (HOK) potpisale su novi ugovor o poslovnoj suradnji kojim se hrvatskim obrtnicima i u 2017. godini omogućava povoljnije kreditiranje. Ova suradnja članovima HOK-a omogućuje povoljnije kratkoročne kredite namijenjene financiranju obrtnih sredstava te dugoročne namijenjene financiranju trajnih obrtnih sredstava.
Kamatne stope tako su u prosjeku povoljnije za više od tri postotna poena od standardne ponude, ovisno o vrsti kredita. „Zagrebačka banka nastavlja pružati podršku hrvatskim obrtnicima i pomaže im da njihovo poslovanje bude što uspješnije. Ta se podrška ne odražava samo povoljnijem financiranju već i u stručnom savjetovanju naših bankara koji obrtnicima pomažu u planiranju poslovanja, kako bi bili što uspješniji i konkurentniji. Obrtnici su važan dio hrvatskoga gospodarstva i zato trebamo čuvati njihovu tradiciju, njegovati originalne hrvatske proizvode i inovativnost obrtnika. Time pomažemo očuvanju tradicije, ali i očuvanju radnih mjesta“, poručila je Dijana Hrastović, članice Uprave Zagrebačke banke.
„U suradnji sa Zagrebačkom bankom već nekoliko godina osiguravamo povoljnije izvore financiranja našim članovima. Vjerujemo da će obrtnici prepoznati tu priliku i iskoristiti mogućnosti koje im pruža ovaj ugovor, kako bi uložili u vlastito poslovanje te bili konkurentniji na domaćem i međunarodnom tržištu. Zadovoljni smo što će Zagrebačka banka i dalje pružati kvalitetnu podršku obrtnicima, osiguranjem povoljnih izvora financiranja za realizaciju novih poslovnih projekata“, istaknuo je Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore.
Od početka suradnje Hrvatske obrtničke komore i Zagrebačke banke, Banka je članovima HOK-a plasirala više od 1500 povoljnijih kredita. Interes za kreditima kod obrtnika raste iz godine u godinu pa je tako u 2016. financiranje obrtnika poraslo za čak 9 posto, u usporedbi s 2015.
Podršku obrtnicima nastavit ćemo davati i dalje, povoljnijim financiranjem, savjetovanjem te ostalim uslugama korisnim za obrtnike. U subvencioniranje kamatnih stopa poduzetnicima i obrtnicima mogu se uključiti i jedinice lokalne samouprave, što će omogućiti još povoljnije financiranje i poticaj poduzetništvu.

Reklamni internet banneri

Imate li posao ili uslugu koju je potrebno reklamirati? Pa oglašavanje bannerima na internetu postalo je sve popularnije. Djelomično zato