HEKLANJE

Poziv za bendove – Going Beyond Myspace

Natrpan si na MySpaceu – mnoštvo prijatelja i obožavatelja sa slikama s tvojih najnovijih nastupa, letcima za tvoju sljedeću turneju i komentarima iz kikiriki galerije o svemu, od odjeće koju si nosio prošli tjedan do osobe s kojom si upravo prekinuo . Ali koliko god ovo funkcioniralo, ograničavajuće je. Jako ograničavajuće.

S vlastitom web stranicom vaš bend prelazi na višu razinu. Prvo, tu je vjerodostojnost. MySpace je za podrumske bendove, djecu koja vježbaju nakon škole kad im bubnjar nije kažnjen. Kad imate vlastitu web stranicu, zapravo možete biti podrumski bend s bubnjarom u vječnom kućnom pritvoru, ali za ostatak svijeta ste profesionalna grupa ozbiljnih glazbenika, od kojih svaki član ima adresu e-pošte koja uključuje ime vašeg benda .



Uključite poveznicu na svoju web stranicu u svaku e-poštu koju pošaljete, navedite je na dnu letaka, stavite na posjetnice i priložite je demo CD-u koji šaljete diskografskim kućama. Recenzenti mogu dobiti informacije o vama s vaše stranice, a vi zauzvrat možete objavljivati komentare koje ispisuju. Navedite biografije članova benda i načine kako vas kontaktirati. Navedite tekstove svojih pjesama i rasporede turneja. Što više imate na svojoj web stranici, to ćete dobiti više povjerenja na ulici – a sve je bolje od malog mjesta na MySpaceu.

Zatim, tu su mogućnosti. Što ne možete imati kada imate vlastitu web stranicu? Možete prodavati svoj novi album, majice u raznim stilovima, šešire, postere, oznake, igle. Možete prenijeti uzorke svojih pjesama, čineći pseudo-demo vrpcu dostupnom za slušanje obožavateljima, vlasnicima klubova, direktorima snimanja i potencijalnim agentima. Imajte razne forume na kojima se vaši obožavatelji mogu upoznati, organizirati prijevoz na nastupe, postavljati vam pitanja, raspravljati o vašoj glazbi – sve to prikladno podijeljeno u kategorije koje bi bile nemoguće na beskonačnom popisu komentara na MySpaceu.

Također možete komunicirati s članovima benda putem svoje web stranice. Koristite sigurne stranice kojima javnost neće imati pristup i šaljite bilješke naprijed-nazad kada ste izvan grada. Učitajte isječke one bas linije na kojoj radite ili tekstove s kojima imate problema. Čak i ako svi imate ‘prave’ poslove ili idete u školu s punim radnim vremenom, još uvijek možete vježbati s bendom putem web stranice.

Web stranice također su odličan način da razvijete svoj kultni status. Prenesite pjesme uživo sa svojih nastupa i pokrenite bootleg ludilo, u stilu novog milenija. Ponuda ograničenog izdanja, ručno pregledanih majica i našivaka. Napravite blog i odaberite obožavatelja iz svake emisije za sjećanje. Izmislite glasine o sebi i širite ih. Započnite online rat s drugim bendom. Budite zamijećeni i potaknite ljude da slušaju vašu glazbu, pričaju o vašem bendu i dolaze na vaše nastupe. Zatim pokrenite vlastitu izdavačku kuću i pomozite im da njihova web stranica bude jednako uspješna kao vaša.