HEKLANJE

Praćenje dnevnih troškova može dovesti do velikih ušteda!

TEMU APP 100 E KUPON

Pišete li čekove za sve što kupite?

Jeste li tip osobe samo za gotovinu?



ili…

Jeste li poput mene i živite i umirete sa svojom debitnom (dužničkom)/čekovnom karticom?

Bez obzira na metodu koju koristite za kupnju, važno je ne samo znati što je potrošeno, već i što je kupljeno. Kada možete odrediti kamo ide vaš novac, pomaže vam da izvršite nekoliko različitih zadataka odjednom.

Prva prednost praćenja vaše potrošnje je ta što možete vizualno vidjeti koliko trošite u određenoj kategoriji.

Ono što većina ljudi ne shvaća jest da će poznavanje točne brojke koja se troši na određenu kategoriju dovesti do podsvjesnog nastojanja da se kontrolira potrošnja u tom području.

Drugo, praćenjem svoje potrošnje možete učinkovito postaviti plan štednje koji će vam pomoći da izbjegnete financijske katastrofe.

Izreka “Planirajte za neočekivano!” pristaje vrlo prikladno ovdje.



Ako imate ušteđevinu, možete biti spremni u slučaju da se dogodi nešto neočekivano. (npr. pokvari se auto, sruši krov, razboliš se itd.)

Praćenje vaših troškova također će dovesti do boljeg upravljanja novcem. Znat ćete točno gdje ste financijski. To je vrlo korisno u izbjegavanju ili smanjenju naknada za prekoračenje i drugih povezanih bankovnih naknada.

Ako vaša banka zahtijeva da držite minimalni saldo na tekućem računu,
Sada kada je ljeto ovdje, možda se spremate za taj dugo očekivani europski odmor. Jeste li provjerili imate li pravu kreditnu karticu za putovanje? Iako je korištenje kreditnih kartica najbolje kada putujete, morate biti sigurni da ste odabrali najbolju kreditnu karticu za korištenje u inozemstvu.



Ako se spremate na putovanje, morate se pobrinuti za nekoliko stvari u vezi s vašom kreditnom karticom prije odlaska. Trebali biste se raspitati kod izdavatelja svoje kreditne kartice o naknadama ili naknadama kada karticu koristite izvan SAD-a. Mnoge financijske institucije naplaćuju dodatne naknade za inozemne transakcije, poput tri posto kada se pretvore u američke dolare.

Preporuča se da dok imate svoju banku na vezi, obavijestite ih o datumima u koje ćete putovati i zemljama u kojima ćete biti. Ako ne znaju da ste izvan zemlje i počnu primati naknade Pariz, mogu vam otkazati račun dok ih ne kontaktirate.

Trebali biste uzeti kreditne kartice od dvije banke. Ako postoji problem i jedna banka poništi vašu kreditnu karticu dok putujete, ako su dvije kartice iz iste institucije, poništit će obje. Druga kartica bi mogla biti samo rezervna. Najbolje je koristiti samo jednu kreditnu karticu jer je lakše pratiti svoju potrošnju.



Iskusni putnici preporučuju da na odmoru u Europi koristite debitnu karticu za dobivanje lokalne valute. Bankomati su uobičajeni diljem Europe i možete otići do bilo kojeg bankomata i dobiti novac natrag. Nedostatak ovoga je što često postoje ograničenja iznosa gotovine koji možete podići odjednom. Također možete sa svojom financijskom institucijom unaprijed dogovoriti dnevni iznos gotovine koji se može podići s vaše debitne kartice u slučaju gubitka ili krađe.

Kod debitne kartice postoji naknada za svaku transakciju. Dakle, ne biste htjeli koristiti debitnu kreditnu karticu umjesto kreditne kartice kao što biste mogli učiniti ovdje u SAD-u, jer bi svako terećenje stvorilo dodatnu naknadu. Možete zadržati debitnu karticu samo da biste dopunili gotovinu. Preporuča se da imate dovoljno gotovine pri ruci, jer ponekad je natpis s kreditnom karticom izvješen na vratima, recimo, restorana, ali kad stigne račun, tu karticu ne prihvaćaju.

Budite oprezni dok putujete jer niste previše liberalni kada koristite broj svoje kreditne kartice. Držite svoje putne kreditne kartice i svoju debitnu kreditnu karticu na sigurnom mjestu. Sačuvajte sve račune kako biste mogli provjeriti troškove po povratku. Čuvajte svoj PIN broj na sigurnom mjestu. Provjerite imate li brojeve telefona financijske institucije za slučaj da izgubite svoju kreditnu karticu.

Sada kada imate podatke o putnoj kreditnoj i debitnoj kartici, vrijeme je da napravite posljednje planove i počnete se pakirati. Oh, ……i ne zaboravite snimiti puno slika i zabaviti se!

Pristupačno hosting domena

Traženje pristupačnog hostinga domena za vaše osobne ili poslovne potrebe web stranice moglo bi postati zbunjujuće. Postoji toliko mnogo planova

Gnojidba u ekološkoj proizvodnji

Stajski gnoj, gnojnica i gnojovka domaćih životinja, napose goveda, te komposti od biljnih otpadaka, čine zajedno s prirodnim organsko-biološkim dodacima