HEKLANJE

Pravi ili OEM toneri za printere

Pravi također poznati kao “proizvod originalne opreme” (OEM) su spremnici koji se prodaju od strane proizvođača pisača. Proizvođači nude određene garancije kada koristite pravi brand tonera u vašem pisaču i čini se da korištenje originalnih tonera ne narušava jamstvo samog uređaja dok korištenjem zamjenskih tonera ili tinti automatski gubite jamstvo na uređaj. Vrlo je zanimljiva činjenica kako će se utvrditi koju vrstu tonera ste koristili, pravu ili krivu odnosno zamjensku tintu ili original tintu.
Dolazimo do toga da je moguće koristiti recimo pet puta zamjensku i onda jednom original i donijeti uređaj na servis skupa s original tonerom žaleći se kako se stroj pokvario, dali sada jamstvo pokriva kvar ili ne? Iskreno, nije toliko niti važno jer u ne rijetkim slučajevima sam toner košta više od pisača, pogotovo onih jeftinih.
Prava zagonetka je dali su skuplji i originalni toneru uistinu i kvalitetniji? Točenje, dali kada kupujemo skupi originalni toner zaista dobivam super stvar ili samo kupujemo jedno te isto ali zapakovano u lijepoj kutiji?
Kompatibilnost tonera i pisača odnosno dali je svaki bez obzira dali se radi o originalu ili zamjenskom toneru jednostavno podržan i dali će sve raditi. Toneri su potrošna roba i kao takve ih treba i doživljavati.

Starsuckers

Što obične ljude tjera da prate omiljene “celebrity-je” i daju im ogromnu pažnju ? Redatelj Chris Atkins skida nam “mrežu”