HEKLANJE

Prednosti i mane kreditnih kartica s trenutnim odobrenjem

Kreditne kartice s trenutnim odobrenjem postale su sve popularnije. Uz užurbani životni stil kojim mnogi žive i potrebu da se stvari obave brzo, nije ni čudo što se sve više ljudi okreće kreditnim karticama s trenutnim odobrenjem. No, jesu li kreditne kartice s trenutnim odobrenjem doista tako dobre? Nadalje, postoje li neki nedostaci ili stvari kojih morate biti svjesni prije podnošenja zahtjeva za kreditnu karticu s trenutnim odobrenjem na mreži? Odgovor na oba ova pitanja je da, pa odvagnimo prednosti i nedostatke ovih vrsta kartica.

Pro: Mrežne aplikacije za trenutno odobrenje kreditne kartice mogu brzo dobiti karticu u vašim rukama.



Za one kojima je odmah potrebna fleksibilnost i sloboda kreditne kartice, činjenica da kreditnoj kartici s trenutnim odobrenjem može proći samo jedan do dva tjedna da stigne u vaš poštanski sandučić je definitivan plus. Obične kreditne kartice mogu potrajati do osam tjedana dok se obrade i pošalju vama. Ako imate projekt s kojim želite odmah započeti, odmor na koji želite uskoro otići ili račun koji morate brzo platiti, jednostavno nemate osam tjedana za čekanje.

Protiv: Ne dobiva svatko odmah odobrenu kreditnu karticu.

Iako se kreditne kartice s trenutnim odobrenjem naplaćuju kao “trenutačno odobrenje”, ne ispunjavaju se svi uvjeti tako brzo. Zapravo, ako imate lošu do osrednju kreditnu sposobnost, vaša internetska prijava za kreditnu karticu s trenutnim odobrenjem može biti stavljena na čekanje nekoliko dana dok tvrtka koja vam daje kredit malo temeljitije pregleda vašu kreditnu povijest. Osim toga, trenutačno odobrenje nije isto što i zajamčeno odobrenje. Stoga će obično samo oni s natprosječnom kreditnom poviješću odmah biti odobreni. Naravno, kreditna kartica s trenutnim odobrenjem i dalje će vam najvjerojatnije stići mnogo brže od tradicionalne kreditne kartice, ali mogli biste se razočarati kada saznate da morate čekati malo dulje nego što ste prvotno mislili.

Protiv: kreditne kartice s trenutnim odobrenjem često imaju višu kamatnu stopu od običnih kreditnih kartica.

Iako nije uvijek točno, kreditne kartice s trenutnim odobrenjem obično imaju višu kamatnu stopu od običnih kreditnih kartica. Ovo je način na koji tvrtka koja daje zajmove nadoknađuje ubrzanje procesa prijave. To je također cijena koju plaćate za pogodnost trenutnog odobrenja. Kada tražite kreditnu karticu s trenutnim odobrenjem, svakako istražite sve mogućnosti kako biste pronašli onu koja nema pretjerano visoku kamatnu stopu.

Pro: kreditne kartice s trenutnim odobrenjem često imaju posebnu početnu cijenu.

Iako mnoge kreditne kartice s trenutnim odobrenjem imaju višu kamatnu stopu od standardnih kreditnih kartica, često imaju posebno nisku početnu kamatnu stopu. Ova posebna stopa može iznositi čak 0,00%. Financijski, najbolji potez koji možete učiniti jest primiti jednu od ovih kartica, iskoristiti početnu stopu i u cijelosti isplatiti saldo prije nego što se kamatna stopa aktivira. Ako karticu želite i dalje koristiti za kupnje nakon uvodne razdoblju, svakako platite ostatak na kraju svakog ciklusa naplate.



Protiv: Neke kreditne kartice s trenutnim odobrenjem moraju biti osigurane.

Osigurana kreditna kartica s trenutnim odobrenjem je ona na koju šaljete novac unaprijed. Stoga nikada zapravo ne posuđujete novac iz kreditne linije. Umjesto toga, koristite vlastiti novac. Ova vrsta kreditne kartice zapravo je više debitna kartica koja vam omogućuje da trošite s vlastitog računa. Za one s lošom kreditnom sposobnošću, međutim, osigurana kreditna kartica s trenutnim odobrenjem može biti izvrstan način za obnovu kredita ili utvrđivanje kreditne povijesti.

Pro: Kreditne kartice s trenutnim odobrenjem izgledaju kao druge kreditne kartice, čak i ako su osigurane.



Bez obzira koju vrstu kreditne kartice s trenutnim odobrenjem dobijete – osiguranu ili neosiguranu – izgleda isto kao obična kreditna kartica. Stoga nitko neće znati da je vaša kartica odmah odobrena ili osigurana, zbog čega biste se potencijalno mogli osramotiti.