HEKLANJE

Prednosti i mane putovanja avionom

Ni letenje avionom više nije jednostavno a kriteriji i pravila su veoma stroga. Da bih sve to iz poštovali i prošli najbezbolnije poslušajte par savjeta. Same pripreme za let će vam jako pomoći i znatno olakšati putovanje. Na bilo koji način da ste kupili kartu, preko Interneta ili direktno u poslovnici, svakako morate obaviti check-in boarding pass za let. To možete uraditi u zračnoj luci mada se od nedavno i naše kompanije pridružile i omogućile nam web check-in iz naše kuće.
Na let se možete prijaviti najmanje 23 sata ranije na najkasnije 60 minuta prije leta. U zračnu luku dođite 1 do 1.5 ranije ili ako putujete negdje dalje provjerite kakve su obaveze međunarodnih letova. Sami provjerite vrijeme leta i vrijeme boarding-a i za sve što vam nije jasno se informirajte. Pazite na ručnu prtljagu da ne prelazi propisnu težinu i da bude određenih dimenzija. Ne nosite milijun stvari za njegu i higijenu. Sve to možete imati ali u ručnoj prtljazi i u bočicama od 100 ml, i ne bezbroj bočica već samo onoliko koliko stane u plastičnu vrećicu, to jest kapacitet te vrećice ne smije biti veći od jedne litre. Nikakve oštre predmete ne smijete imati u ručnoj prtljazi. Pincete, škarice za nokte kao ni upaljače, aceton niti bilo koje druge opasne tvari.
Ako putujete u Aziju ili Ameriku dobro vodite računa o vašoj prtljazi. Umotajte ga u plastiku, tu uslugu čak možete dobiti na aerodromima, kako biste izbjegli razne malverzacije kao što može biti slučaj da vam netko podmetne drogu. Na sigurnosnoj provjeri prije ulaska u avion skinuti remen, jaknu, izvaditi ključeve i kovanice iz džepova i sve druge metalne predmete i odložite ih u posebnu posudu. Svaki aerodrome ima drugačije načine i principe ali prije svega vaše je da budete strpljivi i pristojni. Nemojte pokušavati biti humorist i nametati šale o teroristima i bombama jer možete napraviti veliki problem sebi. Ako vaš let traje duže od 5h imajte na umu neke stvari.
Zrak u avionu je jako suh stoga morate piti što više vode te svakih nekoliko sati stavljajte kremu na lice, ruke i sve ostale izložene dijelove tijela. Ponesite časopis, I-Pod, ili neku dobru knjigu i uživajte u letu.