HEKLANJE

Prednosti korištenja maski za mobitel

Svi znamo da maske za mobitel štite uređaj od mehaničkih oštećenja, ogrebotina i lomova, no jeste li znali da maske štite vaš uređaj i od nekih naizgled nebitnih vanjskih utjecaja, poput prašine? Brojne su prednosti korištenja maski za mobitel, a u nastavku saznajte o kojim je prednostima riječ.
Zaštita od prašine
Kao što smo prethodno naveli, maskice za mobitele pružaju iznimno učinkovitu zaštitu od prašine koja se skuplja u utoru za slušalice ili punjenje te nerijetko uzrokuje kvar i nemogućnost slušanja glazbe i punjenja mobitela. Malo prašine se svakako može zavući budući da utor nije potpuno zatvoren, no zahvaljujući maskama znatno je smanjena mogućnost ulaska prašine u bilo koji otvor na uređaju. Osim klasične prašine, osobito se preporučuje korištenje maske za mobitel na plažama zbog pijeska koji se također lako može zavući u neki od otvora na mobitelu.
Zaštita od topline
Kad smo već spomenuli plažu, prva asocijacija je sunce, zar ne? Nije neka novost da sunce, kao i velika toplina može imati negativan utjecaj na mobitel, odnosno na bateriju dođe li do pregrijavanja. Nije preporučljivo ostavljati mobitel izložen na suncu, a kako bi se smanjio direktan ‘kontakt’ sunca s uređajem za vrijeme kad ga koristite, poželjne su maske za mobitel.
Iako neće u potpunosti onemogućiti prodor sunčeve topline, maska će spriječiti brzo, naglo i direktno zagrijavanje vašeg uređaja.
Zaštita od klizanja
Ponovno smo na plaži, namazali smo se kremom za sunčanje i odlučili malo ‘prosurfati’ po mobitelu. No, zbog namazanih ruku, mobitel je završio na podu. Noviji modeli mobitela uglavnom su tanki i proizvedeni od glatkih ili pak matiranih materijala zbog čega vrlo lako iskliznu iz ruke s kremom ili bez nje. Maske za mobitel izrađene su od materijala koji sprječavaju, odnosno smanjuju mogućnost klizanja, a samim time i ispadanja uređaja iz ruku zbog čega ih svakako vrijedi imati.
Zaštita od vode
Budući da smo svaku prethodno navedenu stavku povezali s plažom, bio bi red da to učinimo i s ovom posljednjom. Na plaži vrlo često mokrim rukama posegnemo za mobitelom što može rezultirati prodorom vode u sitne otvore, a da to i ne primijetimo. Maske za mobitel zaštitit će vaš uređaj od ulaska vode, odnosno vlage. Naravno, to ne znači da ćete moći zaroniti svoj mobitel u vodu već da, primjerice, prilikom upotrebe tipke za uključivanje uređaja, ne morate strahovati od prodora vode u unutrašnjost mobitela.

Savršen ten, ne!

Sjajni zlatno-smeđi ten koji ističe zategnute udove – to je ono o čemu sanjaju mlade modno osviještene snove. Potraga za

Audio Streaming Budućnost

Je li satelitski radio budućnost ili samo odskočna daska za nešto drugačije? Satelitski radio je popularan jer emitira više kanala