HEKLANJE

Prednosti kućne mikrodermoabrazije

Tretmani mikrodermoabrazije nekada su bili poznati kao piling za vrijeme ručka. Ovaj kratki, ali učinkovit postupak protiv starenja kože uključivao je posjet dermatologu ili kozmetičaru. Zahvaljujući novoj tehnologiji ovaj skupi postupak sada možete izvesti sami kod kuće kupnjom kompleta za kućnu mikrodermoabraziju.

Profesionalni tretmani mikrodermoabrazije uključuju korištenje alata koji nalikuje malom plameniku. Ova svjetiljka ispušta kristale na površinu kože i zatim je nježno polira. Ovo poliranje uklanja stare oljuštene stare stanice kože i potiče rast novih stanica kože. Stimulacija manjih krvnih žila na koži lica često je odmah vidljiva jer licu donosi svježi dječji ružičasti sjaj.



Ovi tretmani za piling i poliranje kože oštećene suncem vrlo su popularni. Mikrodermoabrazija uključuje uklanjanje površinskih oštećenih slojeva na neinvazivan način. Ovi slojevi kože izgledaju zdravije i debljina kože je poboljšana. Međutim, mikrodermoabrazija najbolje funkcionira ako idete na niz tretmana kako bi stanice imale stalnu priliku obnavljati se i pomlađivati. Ako imate ožiljke od akni ili teška oštećenja, potrebna vam je sesija svaka dva do tri tjedna kako biste postigli glatku i zdraviju teksturu kože.

Prije pojave kućnih kompleta za mikrodermoabraziju, mikrodermoabrazija se uvijek izvodila u uredu. Svaki je tretman obično trajao od trideset minuta do sat vremena i koštao oko sto dolara. Sada, srećom, nekoliko kozmetičkih tvrtki izdaje vlastite verzije ovih postupaka koje možete učiniti sami kod kuće. Ovo je blagodat za zaposlene žene i muškarce koji paze na proračun jer većina ovih kompleta za kućnu dermoabraziju košta samo između 25 i 60 USD i sadrži nekoliko tretmana u jednom kompletu. To vam omogućuje da svoju kupaonicu pretvorite u salon visoke učinkovitosti koji možete posjetiti u slobodno vrijeme kako biste ulaštili svoju kožu. Ova vrsta pribora za kućnu mikrodermoabraziju također je idealna za pomalo sramežljive tinejdžere koji bi se radije pokušali privatno pobrinuti za svoje ožiljke od akni. Neki proizvodi za mikrodermoabraziju obećavaju rezultate za otprilike četiri tjedna, ali naravno sve ovisi o tome koliko često i koliko dobro koristite proizvod.

Za razliku od salona, ovi kućni kompleti za mikrodermoabraziju često sadrže kreme ili gelove s malim granulama za poliranje. Neki su termogeni što znači da se krema ili gel zagrijava dok je na vašem licu i dodatno potiče cirkulaciju vaše kože. Neki setovi također dolaze s baterijskim alatom za poliranje kože, koji sadrži blago abrazivnu plastičnu jastučić za temeljito ribanje mrtvih stanica kože i ljuštenje gornjih slojeva kože.

Bez obzira na to idete li na mikrodermoabraziju u salonu ili koristite pribor za kućnu mikrodermoabraziju, prilično je uobičajeno da koža pati od iritacije i crvenila odmah nakon tretmana. To je zbog ljuštenja kože, što na kraju dovodi do rađanja novih stanica kože. Ove nove stanice kože uzrokovat će da naborana koža izgleda bujnije, koža bez sjaja izgleda življe, a koža s ožiljcima od akni manje izbočena. Ako ipak patite od blage iritacije kože nakon tretmana, obično blagi protuupalni lijek protiv bolova kao što je Advil čini trik za ublažavanje nelagode.

Za maksimalne rezultate trebali biste također izbjegavati nošenje šminke nekoliko dana nakon tretmana kako ni na koji način ne biste ometali obnovu i zacjeljivanje vaše tek izgužvane kože.

Ako imate akne i planirate koristiti pribor za kućnu mikrodermoabraziju, trebali biste biti svjesni da se ti setovi ne preporučuju koristiti zajedno s Accutaneom, niti biste trebali pokušati mikrodermoabraziju na licu ako ste uzimali Accutane u posljednjih šest mjeseci. Koža koja je bila izložena accutaneu prirodno je tanja i crvenija i postoji veći rizik od ozljeda ako na bilo koji način ogulite kožu dok uzimate ovaj lijek.

Budući da mikrodermoabrazija uklanja samo gornje površinske slojeve kože, smatra se sasvim sigurnom. Zbog činjenice da se stanice kože brzo regeneriraju, svako crvenilo koje se pojavi na vašoj koži nakon korištenja seta za mikrodermoabraziju trebalo bi nestati u roku od sat ili dva. Ako se pravilno koristi, pribor za mikrodermoabraziju može vam uštedjeti novac koji biste inače potrošili na višekratne posjete dermatologu, kozmetologu ili plastičnom kirurgu kako biste obnovili površinu svoje kože. Međutim, imajte na umu da ćete svejedno morati napraviti nekoliko tretmana kod kuće kako biste postigli iste rezultate kao da biste posjetili salon za nekoliko sesija mikrodermoabrazije.