HEKLANJE

Prednosti odmora u Hrvatskoj

Mnogo je motiva i razloga zašto je hrvatska top destinacija za ljetovanje i zašto se svake godine sve više turista odlučuje baš za nju. Jedan od glavnih motiva je lijepa priroda, prelijepa obala sa mnogo otoka te sigurno jedno od najčistijih mora na svijetu. Također, što se klime tiče Hrvatska ima izuzetno dobre klimatske uvijete sa suhom klimom koja vlada tokom cijelog ljeta i sa mnogo sunčanih dana. Jedna od važnih činjenica i olakšica je tad a se u Hrvatsku putuje bez viza. Velika i raznovrsna tradicija također privlači mnoge turiste a turistička tradicija im ulijeva mnogo sigurnosti i opuštenosti tokom odmora i same odluke da baš posjete Hrvatsku.
Tradicionalna kuhinja je veoma posebna. Osim standardnih europskih jela Hrvatska nudi svoje najbolje specijalitete. Od hladnih jela kao što je istarski ili dalmatinski pršut ili lički sir do sve vrste ribe, mesa, pašticada ili kuhane janjetine pa do svih vrsta morskih plodova. Višestoljetna tradicija je uzgoj vinove loze kao i proizvodnja pitkih i finih vina. Neke od poznatih vina uz samu obalu i na otocima kao što su crna vina teran, merlot, kabernet, opolo, plavac, dignač, postup i neka od bijelih kao što su malvazija, pošip, pinot, kujundžuša, žlahzina, muškat i mnogi drugi. Također neka od poznatih žestokih pića koja se proizvode kao što su rakije šljivovica, travarica, lozovača a od desertnih pića prošek i maraschino.
Međutim, Hrvatska je sa svojom velikom ponudom kao i visokim cijenama postala skupa destinacija i dobila je atribut turističke zemlje gdje će turista potrošiti mnogo novca. Neke druge destinacije se neko vrijeme imale čak mnogo jeftinije cijene, čak do dva puta jeftinije cijene aranžmana za razliku od Hrvatske.
Sve u svemu Hrvatska ima kvalitetan i odgovoran turizam i za to se zalaže. Kako domaćin tako i gosti vode računa o utjecajima koje oni sami imaju na kulturu određene sredine svojim aktivnostima.

Naknade za kreditne kartice

Mnogima se čini da je njihova kreditna kartica besplatna. Osim kamate koju plaćaju na nepodmireni dug na kraju svakog mjeseca,