HEKLANJE

Pregled tijela o ekološki prihvatljivoj njezi kože

Ispucale, bolne pete, isušene ruke, lomljivi, rascijepljeni nokti, zategnuta, suha koža lica i smrdljiva stopala. Zvuči poznato? Tjedan ili dva rada u vrtu i eto ga, svi ti problemi s njegom kože na jednom jadnom tijelu. Dakle, kako to sve popraviti bez uzimanja male hipoteke i ostati ekološki? Ne bojte se, postoje načini da kožu i tijelo vratite u vrhunsko stanje i nema boljeg mjesta za početak od samog vrha!

Lice:
Sintetičke kreme za lice mogu prekriti kožu zadržavajući vlagu ispod, što može izazvati iritaciju jer koža ne može normalno disati.



Kreme na bazi biljnih ulja i Shea maslaca blagotvorno djeluju na kožu hraneći je vitaminima i mineralima, čime se izgrađuju jake, zdrave stanice kože koje će isplivati na površinu kroz nekoliko tjedana.

Pokazalo se da vitamini E, A i C sprječavaju prerano starenje i bore te mogu popraviti manje probleme s kožom poput neujednačenog tena. Hranjiva ulja šipka i noćurka mogu pomladiti kožu, dok sastojci poput spiruline potiču regeneraciju tkiva, a krastavac može pomoći u uklanjanju mrlja.

Stopala:
Ispucale, bolne pete i smrdljiva stopala mogu biti stalan problem u mnogim kućanstvima s ljudima svih dobnih skupina, ali malo prirodne njege koja se uzima jednom tjedno može pomoći u liječenju i spriječiti daljnje komplikacije. Namakanje stopala u kanti tople vode kojoj je dodana šalica sode bikarbone omekšat će i dezodorirati stopala. Nakon petnaest minuta nježno upotrijebite piling za stopala kako biste uklonili suhu kožu i potom temeljito osušite. Nanesite malo prirodne kreme za stopala koja sadrži antibakterijska eterična ulja, a zatim pokrijte čarape kako bi krema prodrla duboko u kožu. Ova jednostavna rutina spriječit će gljivične infekcije i učiniti da vaša stopala mirišu svježe i čisto.

Ruke:
Prirodne kreme za ruke i nokte koje sadrže sastojke kao što su shea maslac, avokado, makadamija, marelica i bademovo ulje, vitamine i aloe veru ne samo da će hidratizirati ruke nego i ojačati nokte, izblijediti staračke pjege i zagladiti kožu. Pilinzi za ruke mogu ubrzati regeneraciju stanica na rukama i trebali bi se koristiti tjedno za uklanjanje suhe kože koja se ljušti i mrtvih stanica.

Piling za ruke koji možete jednostavno napraviti kod kuće je sa šećerom i maslinovim uljem. Samo pomiješajte do ugodne konzistencije i nježno umasirajte smjesu na ruke nekoliko minuta. Isperite i nanesite dobru prirodnu kremu za ruke.

Ulaskom u ekološki prihvatljiv način prirodne njege kože i dalje ćete izgledati dobro, a također ćete svom tijelu učiniti veliku uslugu bez kemikalija!

AOL odustaje od duha

Tvrtka koja je dominirala upotrebom dial-up interneta hvata se ukoštac s budućnošću. Kako se upotreba širokopojasnog interneta dramatično povećava, AOL