HEKLANJE

Prijateljstvo prema Aristotelu

Aristotel se duboko zanimao za pojam prijateljstva. Prema grčkom filozofu, prijateljstvo je najiskreniji i najlakši način na koji nas Eros dodiruje i klasificirao ga je u tri vrste: funkcionalni, slučajni i namjerni.
Funkcionalno prijateljstvo: to je odnos koji se temelji na uzajamnoj koristi, a ne na ljubavi. Češći je među odraslima nego među mladima i traje samo onoliko koliko dobrobiti traju.
Slučajno prijateljstvo: vrlo čest kod mladih ljudi. Temelji se na užitku, na dijeljenju zajedničkih strasti i zamišljen je u zaigranom smislu. To su prijatelji s kojima idemo plesati, baviti se sportom ili bilo kojom drugom aktivnošću. Traje onoliko dugo koliko traje zajednička strast.
Namjerno prijateljstvo: ne temelji se na dobrobiti koliko na stvarnoj naklonosti. Prijatelji dijele viziju ljepote života i stupaju u odnos temeljen na dobroti. Obično traje cijeli život.

Mike Stern

Jedan od vodećih gitarista srednje generacije, rođen je u Bostonu 1953. gdje je i pohađao Berklee College of Music. Početak

Međunarodni dan volontera

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca

Plastični dug

Dug U Americi nije samo prihvaćeno da je većina nas u dugovima po kreditnim karticama do koljena, to je i