HEKLANJE

Prijevara na kreditnim karticama

TEMU APP 100 E KUPON

Prijevare s kreditnim karticama postale su veliki problem u modernom društvu i nastavlja se stalno pogoršavati. Kreditne kartice se koriste na toliko različitih načina da počinitelju vrlo lako može ukrasti vašu karticu. Međutim, postoje mjere opreza koje se mogu poduzeti kako biste spriječili da postanete žrtva prijevare s kreditnom karticom. Svoje kreditne kartice uvijek biste trebali imati sa sobom radi sigurnog čuvanja. Mudro je nositi svoje kreditne kartice u vozilu osim novčanika.

Stavite ih u nešto zasebno kao što je držač posjetnica, mala posuda ili torbica. Evo činjenice koju možda ne znate: nije svaka kartica uključena u prijevaru s kreditnom karticom zapravo fizički ukradena. Neki će lopovi u svojim ilegalnim pothvatima koristiti samo broj kreditne kartice. Pazite da budete oprezni sa svakom kreditnom transakcijom koju napravite i vratite svoju karticu odmah nakon završetka. Cyberspace je postao leglo prijevara s kreditnim karticama. Morate biti oprezni s internetskim tvrtkama i web stranicama kojima dostavljate broj svoje kreditne kartice.



Suzdržite se od unosa podataka o svojoj kreditnoj kartici na web stranice s kojima ste povezani putem e-pošte. Najbolje je pod svaku cijenu izbjegavati davanje broja svoje kreditne kartice online. Ako morate izvršiti online plaćanje, postoji nekoliko renomiranih servisa koji će vam omogućiti plaćanje bez davanja podataka o kreditnoj kartici trećoj strani. Neki će kradljivci pasti na bilo koju razinu kako bi ušli u datoteku s podacima o vašoj kreditnoj kartici. Mnogi će preturati po kantama za smeće tražeći potvrde o kreditnim karticama ili ostatke računa s potpunim brojevima računa na njima.

Ti se brojevi zatim koriste za kupnju stvari putem interneta ili za izradu nove kreditne kartice pomoću vašeg broja i kreditnih podataka. Bilo koji dokument koji sadrži broj računa vaše kreditne kartice nikada ne bi smio ležati uokolo, i iako se čini pomalo ekstremnim, nikada se ne bi smio baciti osim ako nije potpuno uništen. Povremena provjera kreditnog izvješća upozorit će vas na sve neobične aktivnosti koje se događaju s vašim kreditnim karticama. Ako ustanovite da je jedna ili više vaših kreditnih kartica neovlašteno terećena, postoje izbori koje morate učiniti i koraci koje morate poduzeti.

Najprije biste trebali nazvati tvrtku koja vam je izdala kreditnu karticu i obavijestiti ih da je vaša kreditna kartica ili broj kreditne kartice možda ukraden i da želite da se kartica poništi. Sada osoba koja je uzela vašu karticu više ne može kupovati. Ako odmah nazovete, smanjit ćete šanse da ćete morati platiti troškove na kartici i ograničiti količinu štete koja je već nanesena vašem kreditu.