HEKLANJE

Prijevare za popravak kredita: znakovi upozorenja

“Kreditni problemi? Nema problema!”

“Možemo izbrisati vašu lošu kreditnu sposobnost — 100% zajamčeno.”



“Stvorite novi kreditni identitet – legalno.”

“Možemo zauvijek ukloniti bankrote, presude, založna prava i loše kredite iz vašeg kreditnog dosjea!”

Učinite sebi uslugu i uštedite nešto novca. Ne vjerujte ovim izjavama. Samo vrijeme, svjestan trud i osobni plan otplate duga poboljšat će vaše kreditno izvješće.

Ovaj članak objašnjava kako možete poboljšati svoju kreditnu sposobnost, ali morate zapamtiti da to može potrajati. Ako se pridržavate plana, možete popraviti svoju kreditnu sposobnost i vratiti se u normalu. Krenite korak po korak i uvjerite se da ne planirate učiniti ništa protuzakonito.

Prijevara

Svakog dana diljem zemlje postoje tvrtke koje se obraćaju potrošačima s lošom kreditnom poviješću. Obećaju vam, uz naknadu, pročistiti vaše kreditno izvješće kako biste mogli dobiti kredit za automobil, hipoteku na kuću, osiguranje ili čak posao. Istina je da ne mogu isporučiti. Nakon što im platite stotine ili tisuće dolara naknada, te tvrtke ne čine ništa kako bi poboljšale vaše kreditno izvješće; većina jednostavno nestane s vašim novcem.

Znakovi upozorenja



Ako odlučite odgovoriti na ponudu za popravak kreditne sposobnosti, potražite ove znakove prijevare:

tvrtke koje žele da platite usluge popravka kreditne sposobnosti prije nego što pruže bilo kakvu uslugu.

tvrtke koje vam ne govore vaša zakonska prava i što možete učiniti za sebe besplatno.



tvrtke koje preporučuju da ne kontaktirate izravno tvrtku za kreditno izvješćivanje.

tvrtke koje predlažu da pokušate izmisliti “novi” kreditni identitet – a zatim i novo kreditno izvješće – podnošenjem zahtjeva za identifikacijski broj poslodavca koji ćete koristiti umjesto svog broja socijalnog osiguranja.

tvrtke koje vam savjetuju da osporite sve informacije u svom kreditnom izvješću ili poduzmete bilo kakvu radnju koja se čini nezakonitom, poput stvaranja novog kreditnog identiteta. Ako slijedite nezakonite savjete i počinite prijevaru, možete biti podvrgnuti kaznenom progonu.



Mogli biste biti optuženi i kazneno gonjeni za prijevaru putem pošte ili putem telefona ako se putem pošte ili telefona prijavite za kredit i date lažne podatke. Savezni je zločin lagati u zahtjevu za zajam ili kredit, lažno prikazati svoj broj socijalnog osiguranja i dobiti identifikacijski broj poslodavca od Porezne uprave pod lažnim izgovorom.

Prema Zakonu o organizacijama za popravak kredita, tvrtke za popravak kredita ne mogu zahtijevati od vas da platite dok ne obave usluge koje su obećale.