HEKLANJE

Prirodni kućni tretman za celulit

TEMU APP 100 E KUPON

CELULIT

“Celulit” je stanje kože koje daje izgled malih izbočina i valova ispod kože. Izbočine nastaju zbog prevelikih masnih stanica koje se nalaze u podlozi i rastežu odjeljke prirodnih vlakana koja drže kožu za donje slojeve tkiva.



“Celulit” je obična masnoća, ali obična masnoća koja utječe na izgled kože. Niti vlaknastog kolagenskog tkiva povezuju kožu s potkožnim slojevima i također odvajaju odjeljke koji sadrže masne stanice. Kada se masne stanice povećaju, ti se dijelovi izboče i stvaraju namreškani izgled kože.

Žene imaju celulit češće od muškaraca jer imaju vertikalni uzorak kolagena u donjem sloju koji drži masne stanice, a kada masne stanice postanu jako velike, izboče se iz komora i pojavljuju se kao celulit.

Kod muškaraca je uzorak kolagena čvršći, u dijagonalnom uzorku, i oni imaju deblju kožu, tako da je manje ispupčenje pojedinih masnih stanica. Još jedan čimbenik celulita je visoka razina estrogena, budući da ovaj hormon ima izravan učinak na sposobnost zadržavanja masnih stanica kroz povećanje alfa-adrenoreceptora, kemijskih vrata koja govore vašim masnim stanicama da zadrže svoj sadržaj. Loša prehrana, loša cirkulacija i loša limfna cirkulacija mogu pridonijeti pojavi celulita.

NJEGA KOŽE S CELULITOM

Postoji nekoliko dodatnih koraka koje možete poduzeti za liječenje celulita. Razmotrite svoj režim njege kože i fino ga prilagodite potrebama kože koja je sklona oticanju od tekućina, nakupljanju masti i ima lošu cirkulaciju.

Prehrana: Iako je celulit stanje kože, usko je povezano sa skladištenjem viška masnoće. Ako imate značajan višak kilograma, svakako biste trebali promijeniti način prehrane. Dijetetski enzim bromelain može poboljšati cjelokupnu cirkulaciju vaše kože i masnog tkiva uklanjanjem nakupina fibrina na stijenkama krvnih žila. Liječenje celulita zahtijeva dvostruki pristup – jedan je smanjenje samih masnih stanica, drugi je regeneracija kolagena i jačanje kože izvan natečenih masnih stanica.

Čišćenje: Prilikom čišćenja kože krpom za pranje ili lufom izmasirajte područje na kojem se pojavljuje celulit. Najprije upotrijebite kružne pokrete, a zatim pokrete četkanja prema gore prema crijevima. To će poboljšati cirkulaciju i edem te pomoći u uklanjanju toksina i metaboličkog otpada iz tkiva i međustaničnih prostora oko kolagena i masnih stanica.



Ostali tretmani:

– Suho četkanje kože: naučite četkati kožu barem dva puta dnevno – nakon ustajanja i prije spavanja. Četkanje kože pruža brojne prednosti u liječenju celulita. Prije svega, to je “vježba” za vašu kožu, jača dermis i strukturu kolagena u potkožnom sloju. Potiče rast i obnavljanje tkiva povećanjem protoka krvi u tom području. Također pomaže ukloniti toksine i metabolički otpad iz intersticijske tekućine koja okružuje tkiva radi odlaganja. Suho četkanje dobro je za cijelu kožu, ali ako patite od pauka ili proširenih vena, snažno četkanje ovih područja nekoliko puta dnevno, prvo kružnim pokretima, a zatim prema gore prema debelom crijevu, može poboljšati izgled celulita.

– Hormoni: Celulit se često povezuje s korištenjem HNL-a i kontracepcijskih pilula. Visoke razine estrogena iz ovih lijekova mogu uzrokovati povećanje sposobnosti masnog tkiva da pohranjuje masti i uzrokovati njihovo izbočenje, gurajući kožu i uzrokujući celulit. Ako koristite kontracepcijske pilule za kontracepciju, možete zatražiti od svog liječnika formulu s nižom dozom estrogena ili nehormonski oblik, poput spirale. Ako ste na HNL-u, razmislite o prelasku na nižu dozu, dodavanju kreme s progesteronom ili korištenju slabije formule, kao što je krema s estronom.



– Navike: Odviknite se od križanja nogu, koljena i gležnjeva. To smanjuje cirkulaciju i povećava oticanje. Pokušajte se redovito kretati, nemojte dugo sjediti niti stajati.

– Tjelovježba: Redovita tjelovježba neophodna je za smanjenje celulita. Ne samo da pomaže smanjiti pojavu celulita sagorijevanjem masnih kiselina koje uzrokuju celulit. Također poboljšava cirkulaciju i pomaže u uklanjanju otpada ispunjenog toksinima s kože. Krenite s programom hodanja ili se ušuljajte u set vježbi u toaletu tijekom pauza.

– Oblozi za tijelo: Oblozi za tijelo, profesionalni i domaći, mogu poboljšati izgled celulita. Oblozi za tijelo koriste kombinaciju minerala i biljaka koje potiču masne stanice na otpuštanje sadržaja, apsorbiraju toksine iz kože i smanjuju otekline. Općenito ćete naći stimulirajuće biljke poput morske trave ili algi koje potiču proces sagorijevanja masti u stanicama. Naći ćete kozmetičke gline koje će ukloniti toksine i otpadne tvari iz pora te preslicu i divlji kesten koji smanjuju edeme (otekline) i daju minerale za jačanje kože. Ove se formule nanose na kožu pomoću kompresijskih obloga. Recepte za kućne obloge potražite na web stranici Botanical Beauty Lab.



– Masaža: Masaža, posebno ona koja poboljšava protok limfe, vrlo je dobra za smanjenje pojave celulita. Poboljšava uklanjanje metaboličkog otpada i toksina iz međustaničnog tkiva oko masnog tkiva i daje koži glatkiji izgled. Postoje mnogi profesionalci koji nude masažu za celulit, uključujući limfnu masažu i endermologiju, ali ako to nije u vašem budžetu, možda biste trebali isprobati uređaj za kućnu masažu. Mnogi su dostupni, od jednostavnog ručnog alata s okruglim zupcima do električnog masažera koji pruža toplinu, masažu i usisavanje slično profesionalnim endermološkim strojevima.

DODACI ZA SMANJENJE CELULITA

Lucerna: lucerna je prirodni diuretik koji pomaže uravnotežiti intersticijske tekućine u tijelu i smanjuje edem i otekline. Također je fitoprogesteron, koji pomaže uravnotežiti višak estrogena koji može pogoršati celulit.

Ulje boražine: Ulje boražine sadrži velike količine gama linolne kiseline, koja je važna masna kiselina za jačanje staničnih stijenki.

Bromelain: Bromelain je prirodni enzim u prirodnoj hrani koji pomaže u probavi proteina. Konzumacija bromelaina pomaže u uklanjanju nakupina fibrina u finim krvnim žilama. To poboljšava i povećava cirkulaciju kože te pomaže u oporavku i pomlađivanju.

Preslica: Biljka divljeg kestena sadrži visoke razine minerala silicijevog dioksida, koji se koristi za popravak i održavanje stanica kože.

Jabukovači ocat sadrži niz važnih enzima i pomaže u balansiranju tjelesnog pH. Također je dobar izvor kalija koji je neophodan za ravnotežu tekućine u tijelu.

Kokosovo ulje sadrži trigliceride srednjeg lanca koji se lako apsorbiraju i koriste u tijelu kao gorivo. Ima sposobnost stimuliranja štitnjače, što povećava tjelesnu temperaturu i metabolizam, a poznato je i po poboljšanju sagorijevanja viška masti.

Ginkgo Biloba je prirodni razrjeđivač krvi koji povećava mikrocirkulaciju u stanicama kože i masnoće.

Gotu Kolu je prirodni izvor kofeina. Kofein stimulira beta-adrenoreceptore na površini masnih stanica da oslobode svoje zalihe masnih kiselina, pomažući u sagorijevanju viška masti.

Zeleni čaj: Zeleni čaj je blagi stimulans koji sadrži kofein, kao i snažne antioksidanse koji pomažu pravilnom repliciranju i obnavljanju stanica kože.

MSM: važan je mineral neophodan za obnavljanje stanica kože.

VANJSKI TRETMANI CELULITA

Aloe vera sadrži alatoin koji umiruje i zacjeljuje kožu. Klinički je dokazano da povećava mikrocirkulaciju kože i ubrzava zacjeljivanje kožnih tkiva.

Betonit Clay je prirodna mineralna glina koja je poznata po svojoj sposobnosti upijanja nečistoća i toksina iz kože kroz pore.

Preslica, ginko biloba, kelp i zeleni čaj djeluju i izvana te se mogu dodati losionima ili kremama za umasiranje u problematična područja.

Mnogi stručnjaci preporučuju korištenje taloga kave kao pilinga za područja sklona celulitu. Talog djeluje kao eksfolijant, jer se kofein upija u kožu i potiče beta adrenoreceptore u masnim stanicama da oslobode svoj sadržaj.

Soli Mrtvog mora i morska trava sadrže snažne minerale koji pomažu u obnavljanju stanica kože, kao i mineral jod koji može pomoći u metabolizmu masnih stanica ispod njih.

Postoje i mnoge komercijalne formule i metode za smanjenje celulita.
Većina sadrži kofein ili sličnu kemikaliju koja se zove teofilin ili aminofilin.
Mnogi također sadrže morsku travu, mjehuricu i druge biljke spomenute ovdje.

Zapamtite da je smanjenje celulita proces u dva koraka. Uzrok celulita su prevelike masne stanice koje su rastegnule strukturu kolagena ispod kože. Prvi korak je smanjenje tjelesne masnoće, a mnoge biljke i hranjive tvari izvana i izvana mogu ubrzati taj proces. Drugi korak je povećanje čvrstoće kože i kolagenskih mreža ispod potkožnog tkiva. Koža i kolagen zahtijevaju vitamine, minerale i masne kiseline kako bi se pravilno obnovili. Višak tekućine može pogoršati problem, stoga je važan pravilan unos tekućine i cirkulacija. Pijte puno tekućine i ostanite aktivni kako biste povećali cirkulaciju limfnog sustava. Uz malo marljivog truda pojava celulita se može smanjiti.

Kofein uzrokuje bore

Ako imate namjeru održati zdravu kožu bez bora, trebate reformirati svoje tijelo iznutra prema van. Dobar početak je suzdržavanje od