HEKLANJE

PRIRODNO BOGATSTVO – NACIONALNI PARKOVI U HRVATSKOJ

TEMU APP 100 E KUPON

Naša zemlja iako površinom mala obiluje prirodnim bogatstvima od mora i planina do šuma, gora i nizina, te životinjskim životom. Bez obzira na površinu Hrvatske svaki njezin dio je drugačiji od drugoga, razlike su u samom biljnom i životinjskom svijetu. Puna je i endemskih vrsta bilja i životinja što se najbolje vidi u njezinim nacionalnim parkovima koji su svaki za sebe raj na zemlji ne narušenog ekosustava i bio ravnoteže. Hrvatska ima danas osam nacionalnih parkova a svaki je poseban na svoj način neki se od njih nalaze na otocima, a neki na kopnu povezani rijekama, pritocima rječica, planinama, gorjima ili okruženi morem sa svojim distinktivnim obilježjima što ih čini vrijednima posjete i divljenja, pa da ih nabrojimo:
– Nacionalni park Brijuni
– Nacionalni park Kornati
– Nacionalni park Mljet
Ovo su nacionalni parkovi koji se nalaze na otocima, a sada idemo na kontinent:
– Nacionalni park Paklenica
– Nacionalni park Plitvička jezera
– Nacionalni park Risnjak
– Nacionalni park Krka
– Nacionalni park Sjeverni Velebit
Ovi nacionalni parkovi zbog svoje posebnosti, te svojim položajem privlače posjetitelje i znanstvenike diljem svijeta pa ih je većina uvrštena u popis UNESCO-a prirodne baštine. Dali zbog životinja koje se nalaze na njihovim područjima, zbog biljaka koje se nalaze samo na tim mjestima, zbog planinskih kanjona i lanaca ili pak kristalno čistih rijeka, brzaca, pritoka ili zbog predivnih jezera sa kristalno čistom vodom smaragdne boje zaslužuju divljenje, jer su sa svime tim u vidu svjetovi prirode sami za sebe vrijedni očuvanja, neki od njih zauzimaju područja od par županija i svi oni imaju sadržaje za posjetitelje, edukacijske seminare o upoznavanju svega što se nalazi u njima i zašto su tako dragocjeni. Svaki od njih je ekosustav za sebe.
Nacionalni parkovi u Hrvatskoj su svakako najbolje mjesto za opuštanje i odmor, za promatranje prirodnih ljepota, životinjskog i biljnog svijeta te za ugodne šetnje uređenim i prilagođenim stazama, putovima uz pratnju educiranih vodiča koji rade na tom mjestima i koji su upoznati sa svim posebnostima ovih nacionalnih parkova. Pa i u zimsko doba imaju svoje posebnosti što ih čini čestim odredištima u Hrvatskoj, stvarani od prirode same tisućama godina i ostavljeni nama na čuvanje i divljenje kao prirodna baština koja ovu zemlju čini posebnom kao i njezine ostale ljepote.

Ukratko o oglašavanju

Suština svih nastojanja oglašavanja je očita: privući kupce i povećati prodaju. Ali često se reklamiranje malih poduzeća gubi na pristup