HEKLANJE

Problem s kožom – paučaste vene i kako ih se riješiti

Što su paučaste vene?

Paučaste vene su vrlo male niti poput vena. Obično su plave ili crvene boje. Ove vene se više nalaze na nogama i licu. Ove vene veliki su kozmetički problem jer narušavaju izgled kože. Doznajmo kako nastaju i kako ih se riješiti.



Paučaste vene – kako nastaju?

Smatra se da paukove vene nastaju zbog genetskih razloga. Žene ih dobivaju više nego muškarci i razvijaju se nakon dobi. Mlade ljude ovaj problem ne muči puno. One tvore mrežu poput snopa koji se širi iz središta i zato se nazivaju paučaste vene. Paučaste vene razlikuju se od proširenih vena. Kod proširenih vena, vene su pod pritiskom krvi i strše iz površine kože. Ulceracija proširenih vena uzrokuje medicinski problem.

Paučaste vene – kako se liječe?

Jedina metoda liječenja paučastih vena je uništavanje. Mogu se uništiti na mnogo načina. Vaš liječnik može koristiti tanku iglu i prerezati vene strujom. Vene se uništavaju dok se spaljuju. Laseri se sada često koriste za uklanjanje paučastih vena. Vaš liječnik će vam reći koja je metoda prikladna za vas.

Ovaj je članak samo u informativne svrhe. Ovaj članak nije medicinski savjet i nije zamjena za profesionalni medicinski savjet. Obratite se svom liječniku za svoje zdravstvene probleme. Slijedite savjete navedene u ovom članku samo nakon savjetovanja s liječnikom. Autor nije odgovoran za bilo kakav ishod ili štetu proizašlu iz informacija dobivenih iz ovog članka.