HEKLANJE

Problemi s peruti odnosno prhuti

Prhut, perut ili sitna bijela zrnca koja se odvajaju od vlasišta i na odjeći izgledaju vrlo ružno. Kosa vam izgleda kao da je na nju napadao bijeli snijeg, nije ni najmanje privlačna niti ženstvena.
Najčešći uzrok nastanka peruti je vrlo suho vlasište te prekomjerna aktivnost žlijezda lojnica i pretjerana proizvodnja rožnatih stranica. No kao i za većinu problema pa tako i za ovaj postoji jednostavno i vrlo učinkovito rješenje.
Prije svega kosu trebate redovno održavati što podrazumijeva pranje dva puta tjedno, redovito češljati, koristiti regenerator i maske za kosu i barem dva puta godišnje promijeniti vrstu odnosno marku šampona za pranje kose.
Najbolji šamponi za pranje kose su oni koji nisu jako gusti, a regenerator na prirodnoj bazi. Jedna bitna stavka je da kosu izbjegavate sušiti s fenom iako vam kosa nije bojana jednom mjesečno nanesite masku od jednog limuna i malo meda.
Na taj način ćete se lako i bez previše muke i troška riješiti prhuti, peruti odnosno toliko neželjenih sitnih bijelih zrnaca.

Rupice na licu

Gotovo svi mi mislimo da su rupice na licu neke osobe lijepe i dodaju ugodnost ljudima. Možda zato što nisu

Za ljeto uz morske motive

Ovo ljeto, vrlo su popularni morski motivi. Motivi na odjeći neka budu iz morskih dubina, ribice, zvijezde, školjke, motivi plaže,