HEKLANJE

Profesionalna njega kože – Beauty ima novi alat

Jedan od problema s njegom kože je taj što je često prekasno popraviti štetu nastalu kada se pojavi na našem licu ili tijelu. Ili u najmanju ruku, cijena je veća, put do oporavka dulji, a potrebne su invazivnije ili jače metode popravka.

Srećom, znanstvenici su razvili sustav snimanja koji analizira kožu i predviđa kako će ona stariti. Zove se Visia Complexion Analysis i ne samo da može predvidjeti kako će naša koža stariti, već i kojom brzinom stari. Pruža snimku oštećenja koja su već nastala i stoga može dati realnu procjenu naše kože. Sustav se bavi glavnim problemima starenja kože – smeđim mrljama; pore; bakterije ispod kože koje uzrokuju akne, crvenilo i neujednačenu boju kože; kao i bore, te UV oštećenja. To je sjajan način za kvantificiranje učinaka našeg okoliša i našeg trenutnog režima njege kože.



Kozmetičari i konzultanti u trgovinama tada mogu stvarno skrojiti preventivni program za rješavanje problema prije nego što se pojave na našem licu. Jedna prednost, osim očite da imamo proizvode koji će biti visoko ciljani, jest da se novac može uštedjeti ne trošenjem na proizvode za koje mislimo da su nam potrebni – ali zapravo ne.

Ova tehnologija naglašava važnost sprječavanja problema s kožom prije nego što se pojave. Tema hrane za uljepšavanje i dodataka uljepšavanju te protiv starenja je ogromna. Ali kao opće pravilo, prehrana, a posebno antioksidansi, igraju ključnu ulogu. Na primjer, znanstvenici su otkrili da su Japanke koje su sudjelovale u ovoj studiji pijući sok od crne struje smanjile vrećice (promjene boje) ispod očiju. Koža im je također manje opuštena. A upravo su polifenoli, koji su antioksidansi, zaslužni za ovo poboljšanje tamnih kolutova ispod očiju.

Prokrvljenost lica se poboljšala, što bi također bilo odlično ako patite od blijedog ili blijedog tena. Dodatna korist ispijanja soka od crne struje je poticaj koji će dati cijelom tijelu. Crna struja je izvrstan izvor vitamina C, a pokazalo se da smanjuje naprezanje očiju.

Stoga nemojte zanemariti prednosti dodavanja namirnica koje njeguju kožu u vašu prehranu. One mogu imati snažniji učinak tijekom vremena od lokalnih krema za kožu za kojima tako često posežemo kada želimo usporiti učinak vremena na našim licima!

Reference:
http://www.labtechnologist.com/news/ng.asp?id=59494
Australska zdrava hrana, veljača 2006.

Prednosti e-knjiga

Internet nam je donio mnoge sjajne stvari, uključujući strujanje glazbe, online kupovinu, elektroničko plaćanje računa i mnoge druge korisne aplikacije.