HEKLANJE

Profesionalna šminka

Dok se mnoge žene okreću čaroliji šminke kako bi revitalizirale svoj izgled, previše dama postiže rezultat koji je vrlo nimalo laskav. Previše sjenila i taj sparan, zadimljeni izgled pretvara se u ekvivalent podočnjaka. Nema dovoljno rumenila, a vaši obrazi izgledaju vrlo nezdravo. Odabrali krivi ruž? Možete privući pogrešnu pozornost, a pritom ne uspjeti osigurati posao iz snova.

“Previše” šminke, uz loš odabir šminke, može biti itekako loša stvar. Obilno nanošenje – ili čak samo intenzivno nanošenje relativno male količine šminke – može vašu kožu učiniti beživotnom i perutavom.



Sve holivudske starlete pojavljuju se na sceni sa značajnom količinom šminke i sve postižu taj savršeni izgled. Što dama iz stvarnog života treba učiniti? Odgovor je jednostavan: činite kao starlete – koristite iste trikove i tehnike koje vizažisti nose u svom arsenalu!

Izgradnja prave podloge za šminku

S obzirom na to da je podloga proizvod šminke koji čini većinu vašeg lica, odabir pravog tona ključan je za stvaranje atraktivnog izgleda. Svi profesionalni vizažisti odlučuju se za tekuću podlogu koja ima najprirodniji, glatki izgled.

Pomoću spužvice za šminkanje tekuća podloga se nanosi mnogo ravnomjernije i izgleda prirodnije od podloge u prahu. Podloga u prahu ima tendenciju izgledati neujednačeno, ističući suhe mrlje na koži kada se nanese. Dakle, odaberite dobru tekuću podlogu i na putu ste do lijepog, našminkanog izgleda!

Drugi element pudera je odabir koji savršeno odgovara vašem tenu. Zadnje što želite je puder koji se čini pretamnim za vašu boju kože. Slično tome, puder koji je presvijetle boje učinit će vašu kožu nepotrebno blijedom, a ova šminka možda neće prikriti nikakve mrlje ili nesavršenosti kože.

Profesionalni vizažisti gotovo nikada ne koriste podlogu izravno iz bočice; umjesto toga, oni miješaju i spajaju nekoliko nijansi kako bi stvorili savršenu boju za svakog pojedinca. Potrošači također mogu uživati u ovom luksuzu radeći s tvrtkama koje stvaraju prilagođene nijanse pudera.

Uvijek biram rumenilo



Jedan od najpodcijenjenijih proizvoda šminke, rumenilo je važno za svakog pojedinca, bez obzira na to pokušavate li postići rumene obraze ili ne. Nakon što nanesete puder, vaše nesavršenosti su doista pokrivene – ali i vaša prirodna boja kože. Prirodna, zdrava boja na vašim obrazima je prigušena, pa biste trebali koristiti rumenilo da oživite taj zdravi sjaj. Zapamtite, rumenilo ne znači nužno ružičasto. Nijanse breskve i brončane boje omogućuju vam da postignete izgled kakav želite, bilo da je sparan ili šik, ali još uvijek daju temeljni izgled zdrave, živahne kože. Osobito za poslovne ili profesionalne događaje, želite samo malo rumenila na obrazima kako biste izgledali budni i osvježeni.

Nakon što ste odabrali i kupili savršeno blijedo rumenilo, koristite veliki okrugli kist za šminkanje. Proučite obrise svog lica i odredite gdje su vam jagodice. Možda ćete poželjeti uvući obraze, nanoseći šminku rumenila u pokretima prema gore duž kontura. Svrha rumenila je naglasiti te jagodice kako biste stvorili iluziju da vaše lice izgleda uglatije i vitkije, stoga slijedite liniju jagodica kako biste ih dodatno naglasili.

Inteligentni izbor boja šminke



Mnogi profesionalni vizažisti koriste palete boja kako bi odabrali savršene boje koje pristaju koži njihovih klijenata. Vaša šminka trebala bi slijediti isto pravilo. Uvjerite se da u potpunosti razumijete svoj ton kože i u skladu s tim birajte boje šminke. Na primjer, ako imate maslinasti ton kože, želite izbjegavati žute i zelene boje, ali umjesto toga odaberite ružičaste i smeđe.

Kad se sjetite da je svrha šminke naglasiti – a ne prikriti – vašu prirodnu ljepotu, tada možete napraviti prave izbore koji će vašem licu omogućiti besprijekoran izgled.

Ploče za kuhanje

Nemate li u svom domu klasičnu samostojeću pećnicu s nekoliko plinskih i električnih kola ili ju pak imate, ali ste

Kupnja naziva domene.

Domene su važan dio vaše web stranice, jedan od najvažnijih dijelova jer je to adresa koju će pojedinci koristiti za