HEKLANJE

Proizvodi koje nije poželjno kupovati u supermarketima

TEMU APP 100 E KUPON

Odlazimo u velike hipermarkete s prehrambenim proizvodima jer nam je to puno lakše i prikladnije. Ali koju cijenu zapravo plaćamo za to? Mnogi ljudi prilikom kupnje pokušavaju odabrati prirodne proizvode, ali, kao što mnogi već znaju, nažalost, visoka cijena proizvoda, često to nije jamstvo kvalitete i odsutnosti štetnih kemijskih dodataka. Stoga će vam u ovom članku biti ponuđeni i analizirani neki od najpopularnijih, ali istodobno opasnih proizvoda koji se prodaju u velikim supermarketima, a koje je zbog vlastitog zdravlja bolje izbjegavati.
Većina hrane koja se prodaje u supermarketima je poluproizvoda. Obično nisu skupe, ali posljedice njihove upotrebe skupo se liječe. Ako tražite način da se pravilno hranite, ne želite kupiti ove proizvode.
Proizvodi s aditivima “voća”
Svi znamo o blagodatima bobičastog voća. Ali ako želite kupiti proizvod s punjenjem bobica – kroasan, kolač, pekmez – onda ozbiljno razmislite prvo. U stvari, većina dodataka ne sadrži bobice. Kupite bolji kolač bez punjenja bobičastog voća, bobičasto voće, istucite u blenderu i ulijte dobiveni proizvod od pire brašna. Tako će biti puno korisnije.
Raznoliko pecivo
Pakirane slastičarnice gotovo uvijek sadrže previše rafiniranog šećera, rafiniranog brašna, GMO-a i konzervansa. Ali možete sami naučiti kuhati slastice. A ako ste lijeni, onda ih kupite u specijaliziranim slastičarnicama – tamo gdje su pečene.
Spremne salate
Preljevi za salatu u bocama, koji se aktivno koriste za kuhanje “gotovih” jela, sadrže sve vrste šećera, umjetne arome i konzervanse. Ako postoji nekoliko žlica preljeva u tanjuru salate (a oni su točno tamo), šteta od toga nadmašit će dobrobit. Napravite sami salatu. Brzo je, jednostavno i ukusno.
Čaj u bocama
Je li čaj zdravo i niskokalorično piće? Da, ali samo ako ga sami skuhate. Ako ga kupite u boci, već je “napunjen” zaslađivačima, stabilizatorima i ostalim kemikalijama.
Kuhane kobasice i jeftine kobasice
Nije potrebno voditi po atraktivnoj cijeni kobasica i kuhanih kobasica, jer su ti proizvodi izrađeni od genetski modificirane soje. 40% kobasica sastoji se od svinjske masti, svinjske kože i masti, koje su pažljivo maskirane ispod mesa s aromama.
Proizvodi bez glutena
Samo je jedan razlog za kupnju pekarskih proizvoda bez glutena – ako imate intoleranciju na gluten. Činjenica je da ovakve lepinje obično sadrže više masti, ugljikohidrata i umjetnih sastojaka od tradicionalnog kruha. I skuplje su.
“Višezrnati” kruh
Pažljivo pročitajte naljepnicu. Ako kruh kaže da se sastoji od nekoliko vrsta žitarica, onda najvjerojatnije ispred vas – uobičajeni bijeli kruh s bojama i dodacima. Ako je kruh bijeli, pšenica bi mu trebala biti glavni sastojak.
Crveni kavijar s malo soli
Sam kavijar se ne može čuvati. Ovaj se proizvod može čuvati malo duže samo ako je smrznut ili ako dodate puno soli. To znači da ako paket kavijara kaže da sadrži malo soli, to znači da je u kavijar dodan urotropin – tvar koja može izazvati razvoj alergija ili raka.
Maslac od kikirikija s malo masnoće
Redoviti maslac od kikirikija pruža vam “dobre” masti i proteine. Ako je ulje „odmašćeno“, tada ima puno šećera. Izvucite zaključke.
Smrznuta hrana
Pakirana smrznuta hrana – bilo povrće ili škampi – izgleda privlačno, ali gotovo sigurno sadrži rafinirani šećer, transmasti i kemijske konzervanse. Možete kupiti smrznuto meso, ribu ili povrće, ali oni se uvijek trebaju prodavati po težini i moraju biti raspakirani.
Biljna ulja
Ulje uljane repice, soje i šafranike sadrži veliku količinu štetnih masti i GMO-a. Umjesto toga upotrijebite maslinovo, laneno ili kokosovo ulje.
Sirove dimljene kobasice
Nažalost, sirova dimljena kobasica, koju vole mnogi potrošači, ne puši se. Željeni okus kobasice postiže se uz pomoć tekućina za pušenje koje sadrže formaldehid.
Kaša s aromama
Treba shvatiti da su svi okusi, čak i oni koji su identični prirodnim – i dalje proizvodi kemijske industrije, zbog toga ih je bolje izbjegavati.
Slatki kukuruzni štapići i pahuljice
Šećer se ne koristi u tim proizvodima, ali se koriste nadomjesci šećera i oni ne štete bilijarnom traktu.
Cupcakes i kiflice u paketima
Čak i nakon nekoliko mjeseci, ovi proizvodi ostaju mekani i svježi. To se postiže zbog činjenice da njihov sastav sadrži velik broj konzervansa i stabilizatora.
Prerađena sirnica
Na prerađenoj skuti nije potrebno štedjeti jer u jeftinim proizvodima ima malo prirodnih sastojaka, a puno soli.
Kruh od kvasca
Suvremena industrija koristi termofilni kvasac prilikom pečenja kruha. Oni istiskuju prirodnu mikrofloru iz želuca, uzrokuju osjećaj težine, žgaravicu i smanjuju imunitet.
Čokolada i proteinske pločice
Te se stvari reklamiraju kao dobra alternativa slatkišima, ali nose još više kalorija i štete tijelu. Sve je u vezi s visokim udjelom masti i šećera. Trebate brzo napuniti? Jedite voće ili šaku orašastih plodova.
Natrijev glutamat
Natrijev glutamat, ovaj dodatak, poznat i kao E621. Dizajniran je da poboljša okus i izaziva ovisnost. Budite oprezni, jer se ovaj dodatak nalazi u mnogim proizvodima. Birajte hranu koja ne sadrži mononatrijev glutamat, jer nepovoljno utječe na probavni i živčani sustav, a može biti i uzrok oslabljenog vida.