HEKLANJE

Proizvodi za bijele zube

Zlo za bijele zube: kava, jaki čaj, čokolada, borovnice, alkoholna pića, slatki voćni sokovi, gazirana pića, kao i karamela, slatkiši, kolači i druge slastice. Ali što je korisno, čitajte dalje.
1. Jabuke i žilavo povrće. Svježe jabuke, mrkva, krastavci i drugo tvrdo povrće sadrže mnogo vitamina i mikroelemenata korisnih za zube i desni, koji normaliziraju cirkulaciju krvi u desni, pomažu “uklanjanju” žutog plaka i obnavljanju rezervi kalcija i fosfora, bitnih elemenata za zdravu i bijelu zubi. Uzeti na znanje. Stomatolozi preporučuju da jedete nekoliko svježeg, tvrdog povrća i voća dnevno kako biste ljekovitu masažu desnima osigurali i zaštitili zube od žutog plaka.
2. Sir i mliječni proizvodi. Sir, svježi sir, kefir, jogurt bogati su kalcijem, kalijem, magnezijem i vitaminima A, B i D koji su korisni za naše tijelo u cjelini, kao i tvarima koje štite zube od tamnih naslaga, sprečavaju razvoj zuba propadanje i upala zubnog mesa.
3. Agrumi. grejp i naranče blagotvorno djeluju na zube i desni, štiteći usnu šupljinu od raznih upala, a također savršeno uklanjaju žuti plak sa zubne cakline. Glavna stvar je jesti svježe agrume. Naranče u desertu ili limeta u koktelu, nažalost, neće izbijeliti vaše zube.
4. Svježe bilje. Peršin, zeleni luk, kopar, celer bogati su vitaminima B, E, A, C, PP, kalijem, kalcijem, fosforom, željezom i drugim tvarima koje jačaju i izbjeljuju zube, a pomažu i u rješavanju krvarenja iz desni. Osim toga, svježe bilje, posebno peršin, ima antibakterijska svojstva, savršeno izbjeljuje zube i uklanja loš zadah.
5. Orašasti plodovi. Najbolji orasi za bijele zube su bademi, indijski orah i pinjoli.
Tvari koje ovi orašasti plodovi sadrže sposobne su uništiti bakterije koje uništavaju zubnu caklinu. Osim toga, orašasti plodovi imaju antibakterijska i antiseptička svojstva koja ublažavaju zubobolju, a također jačaju zube i desni.
Tabu za bijele zube: kava, jaki čaj, čokolada, borovnice, alkoholna pića, slatki voćni sokovi, gazirana pića, energotonici, kao i karamela, lizalice, kolači i druge slastice.

Crtanje u oblacima

Zgodna stranica koja vam nudi mogućnost crtanja raznih oblika u oblacima. Izaberite neku od ponuđenih slika iz galerije oblaka i