HEKLANJE

Pronalaženje najboljih zračnih milja kreditnih kartica

Može biti teško odlučiti što karticu kvalificira da bude jedna od najboljih kreditnih kartica s miljama. To je zato što su svačije potrebe i životni stilovi različiti, što im daje drugačiju ideju o tome koje kvalitete tražiti u kreditnim karticama zrakoplovnih kompanija. Stoga je potrebno pažljivo pogledati sebe, svoje navike potrošnje i navike putovanja kako biste odlučili koja je kartica najbolja za vas.

Kamatna stopa



Jedna od karakteristika kreditnih kartica s miljama zrakoplovnih tvrtki koju biste trebali uzeti u obzir jest kamatna stopa. Kreditne kartice zrakoplovnih prijevoznika obično imaju više kamatne stope od kartica koje nemaju programe nagrađivanja. Ako ste tip osobe koja nosi saldo na svojoj kreditnoj kartici iz mjeseca u mjesec, kreditne kartice zrakoplovnih milja možda nisu najbolji izbor za vas. To je zato što biste svake godine mogli potrošiti više na financijske troškove nego što dobijete na naknade. Ako imate stanje na kartici, ali ipak želite dobiti kreditnu karticu zrakoplovne tvrtke, svakako pronađite onu s najnižom kamatnom stopom. Mnogi također imaju posebna uvodna razdoblja s nižim kamatama. Ove kartice mogu biti najbolji izbor za vas.

Navike putovanja

Ako često putujete, kreditne kartice zrakoplovnih milja mogu biti izvrstan izbor za vas. Međutim, ako putujete samo jednom u nekoliko godina, možda vam se ne bi isplatilo imati jednu od ovih kartica. Također morate uzeti u obzir što vam je važno kada putujete jer različite kreditne kartice zračnih milja pružaju različite dodatne pogodnosti. Na primjer, ako često putujete sa suputnikom, kreditne kartice zrakoplovnih kompanija koje nude besplatne karte za suputnika bit će vam posebno vrijedne. S druge strane, ako uglavnom putujete sami, ova vam pogodnost nimalo ne koristi.

Neke kreditne kartice zrakoplovnih milja također nude vlasnicima kartica besplatne nadogradnje. Ako uživate u dodatnom luksuzu koji pruža nadogradnja, svidjet će vam se ova pogodnost. Ako vam, s druge strane, odgovara vožnja u nižerazrednom prostoru za sjedenje, ova pogodnost možda nije važna za vas i vaš životni stil. Umjesto toga, možda bi vam bolje poslužila kartica koja zahtijeva manje bodova za besplatno putovanje zrakoplovom.

Potrošačke navike

Osim navika putovanja, morate uzeti u obzir i svoje navike potrošnje. Neke kreditne kartice zračnih milja daju bodove vlasnicima kartica za sve kupnje koje obave, dok druge daju bodove vlasnicima kartica samo za određene kupnje. Ako dobivate bodove samo za kupnju putem određene web stranice, a tu web stranicu ne koristite često, tada vam je kartica u biti bezvrijedna . Provjerite podudaraju li se vaše uobičajene navike potrošnje s programom koji nudi kreditna kartica zrakoplovne tvrtke.

Slično tome, neke kreditne kartice postavljaju maksimalna ograničenja na broj bodova koje možete zaraditi u godini. Ako godišnje potrošite više nego što možete dobiti u bodovima, tada nećete dobiti beneficije za svaki dolar koji potrošite. U ovom slučaju, možda biste trebali razmotriti kreditne kartice drugih zrakoplovnih milja. Ili rasporedite svoju potrošnju na više od jedne kartice i potrošite samo do iznosa za koji ste nagrađeni na svojim kreditnim karticama za zračne milje.



S druge strane spektra, trebate analizirati svoje potrošačke navike kako biste bili sigurni da trošite dovoljno da biste mogli ostvariti koristi od svojih kreditnih kartica za zračne milje. Na primjer, ako trebate potrošiti 15 000 USD u jednoj godini kako biste dobili besplatno putovanje zrakoplovom, ali obično trošite samo 10 000 USD godišnje na svoju kreditnu karticu, vaše potrošačke navike ne odgovaraju kartici. Umjesto toga, naći ćete se kako plaćate godišnje naknade i veće financijske troškove samo da nikada ne dobijete beneficije.