HEKLANJE

Prvi put u solariju

Odlazeći u solarij prvi put, međutim, kao i u svim sljedećim, trebate voditi računa o pripremi tijela za postupak. Tuširajte se prije sunčanja kako biste održali kožu čistom. Još je bolje epilaciju i čišćenje kože dan-dva prije zahvata. Što je koža bolje pripremljena, to će biti bolja i ravnomjernije preplanula . U pravilu u dobrom solariju ne trebate uzimati ništa osim novca. U njemu ćete dobiti sigurnosne naočale, jednokratne papuče i ručnik te jastučić za zaštitu bradavica od izlaganja ultraljubičastom zračenju.
Ako želite, sa sobom možete ponijeti lagani rubac kako biste zaštitili glavu. Dobra je ideja saznati postoje li hidratantne kreme, ulja i kreme za sunčanje koji vašoj koži daju željeni tonus. Solarij koji vas poštuje uvijek će vam ih pružiti, ali neće vam smetati ako sa sobom ponesete kremu svog omiljenog proizvođača.
Koliko se sunčati u solariju?
Ovo je sve individualno i ovisi o koži. Za tamne tipove kože prvi postupak u solariju ne bi trebao trajati više od 5-7 minuta. Djevojkama svijetle puti kontraindicirano je boraviti u solariju dulje od 3-5 minuta. Ako želite prvi put otići u solarij da biste preplanuli u toplessu, trajanje postupka može se još više skratiti.
Tako da od prvog posjeta solariju ne ostanu negativne emocije, dovoljno je slijediti nekoliko pravila. Koristite zaštitne naočale. Ni pod kojim okolnostima, nemojte ih uklanjati dok postupak ne bude završen. UV naočale mogu oštetiti mrežnicu i zjenicu. Zaštitite grudi. Bradavice su vrlo osjetljive na ultraljubičasto svjetlo i njegov ulazak može izazvati razvoj tumora. Isto vrijedi i za velike madeže i rodne znakove. Oni bi također trebali biti zatvoreni, jer se obloga može rezati u bilo kojem obliku i veličini.
Nije potrebno trajanje postupka dovesti do apsurda. Bolje je ići nekoliko puta mjesečno nego se opeći i izgubiti vjeru u solarij. Neprihvatljivo je posjetiti solarij ako uzimate lijekove ili ste bolesni. Tada posjet solariju mora biti dogovoren s liječnikom. Solarij se može i treba posjetiti. Neće vam pomoći samo da izgledate nevjerojatno u hladnoj sezoni, kada je sve bijelo, uključujući i žensko tijelo. Nekoliko posjeta solariju pomoći će pripremiti kožu za put na more, inače se često dogodi da koža izgori iz navike, a prvi tjedan dolaska u odmaralište pretvori se u muku. A na odmoru trebate blistati, a ne sjediti u sobi.

Stranica za svakoga

Na neki način vožnja motocikla je posebna stvar. Leteći autocestom, osjećate se kao jedno sa svemirom. Čak i kada se