HEKLANJE

Prvi znakovi gripe

“Đavao nije tako strašan kao što je naslikan” – ova poznata izreka uopće nije o gripi. Kod njega je sve upravo suprotno, baš je ovaj “vrag” vrlo zastrašujući, a ova je bolest puno opasnija nego što bi se moglo činiti na prvi pogled. Stoga je vrlo važno odmah prepoznati prve znakove gripe i bez odgađanja započeti liječenje. Prvi znakovi gripe – hladnoća , curenje iz nosa, kašalj , vrućica, glavobolja – moraju se liječiti čim se pojave. Odgodite barem nekoliko sati – i najvjerojatnije ćete biti bolesni nekoliko dana duže nego inače. U pravilu se za jednoznačnu identifikaciju gripe mogu koristiti samo laboratorijski testovi. A prve znakove gripe teško je razlikovati od ostalih prehlada.
Prvi znakovi gripe mogu se pojaviti u roku od jednog do dva dana nakon što zarazite virus. Obično su prve manifestacije bolesti drhtanje i hladnoća. Međutim, groznica s temperaturom do 39 nije isključena . Bolest vas može vezati za nekoliko dana u krevetu, nagrađujući bolovima i grčevima u tijelu, što će se najsnažnije osjetiti u leđima i nogama. Prvi znakovi gripe mogu uključivati: umor, glavobolju, vrućicu, jaku hladnoću, kašalj, začepljenost nosa, bolove u zglobovima, grlobolju, iritaciju, crvenilo očiju, crvenilo kože (uključujući lice, usta, nos, grlo).
Budući da je gripa infekcija u zraku , virus ulazi u tijelo kroz gornje dišne putove. I odmah utječe na organe ljudskog dišnog sustava. Postoji grlobolja, kašalj, osjećaj suhoće u nosu ili grlu. U djece (iako to ponekad vrijedi i za odrasle), gripu mogu pratiti i gastrointestinalni poremećaji – bolovi u trbuhu i proljev.
Što se prije počnete boriti protiv manifestacija gripe, to bolje. Antivirusni lijekovi su najučinkovitiji protiv prvih znakova gripe. Stoga je izuzetno važna ispravna dijagnoza u ranim fazama bolesti. Od znakova gripe koje smo već naveli, posebnu pozornost treba obratiti na njihove kombinacije. Na primjer, ako istodobno imate vrućicu i kašalj ili ako upalu grla prati začepljen nos, sve to mogu biti manifestacije gripe.
Dakle, ovo su glavne manifestacije i prvi znakovi gripe, znajući koji možete kontrolirati tijek virusne infekcije, kao i prilagoditi svoje liječenje u skladu s dinamikom promjena u vašem stanju. Glavno je na vrijeme! Tako da kada se pojave prvi znakovi kompliciranog tijeka tako opasne virusne infekcije kao što je gripa, pružite pomoć u potrebnoj količini. Važno je promijeniti svoje ponašanje i poduzeti preventivne mjere, ovisno o različitim fazama epidemije sezonske gripe. Nemojte biti bolesni!

Problematična suha koža

Suha koža može biti blagoslov, ali češće je problematična. Oni sa suhom kožom općenito ne moraju brinuti o mrljama, osim