HEKLANJE

PUTOVANJE VLAKOM, PREDNOSTI I MANE PUTOVANJA VLAKOM

Putovanje vlakom je nečija svakodnevnica i svakako mnogo udobnije i brže od vožnje autobusom. Najbolje stvar je u tome što tokom vožnje možete šetati, popijete nešto, jedete, spavate i naravno upoznate druge putnike i sklapate prijateljstva. Mnogo ljudi svakodnevno koristi vlak, za odlazak na posao ili na fakultet. Putovanje vlakom ima mnoge prednosti i još uvijek je jako aktualan način putovanja. To vam je put na more bez gužve, bez zastoja i kolona idete prema destinaciji. Ako putujete malo dalje rezervirajte spavaći vagon ili poznatiji wagon lit i odspavajte i dok se probudite već ste na moru.
Putovanje vlakom je pogodno i kad idete na utakmicu ili koncerte. To je najjeftiniji oblik putovanja. Ako idete na putovanje koje će trajati više dana dobro se raspitajte imate li neke povlastice, koju kartu da kupite, da li je bolje uzeti viši razred. Također se dobro raspitajte o prekidu i nastavljanju putovanja. Kod putovanja od na primjer 100 km karta u jednom smjeru vrijedi samo jedan dan a povratna dva dana. Kod međunarodnih putovanja ako se kojim slučajem putovanje prekine ono se mora nastavili ili sa tog istog kolodvora i li sa drugog. Imate mnogo povlastica tokom kupovine karte ili samog putovanja. Inter rail karte može se kupiti za cijelu Europu ili može samo za jednu državu.
Inter rail karte su nastale sedamdesetih godina. One omogućuju mnogim generacijama da se sa nekoliko stotina eura u džepu obiđu cijelu Europu. Inter rail system se sastoji od 30 zemalja Europe ali u koje ne spadaju Albanija, Litvanija, Estonija, Letonije, Ukrajina, Rusija, Bjelorusija. Korisnici ove karte se dijele na dvoje skupine oni koji imaju do 26 godine i oni koji prelaze 26. Kartu mogu kupiti samo oni koji žive u zemljama Europe u kome djeluje Inter rail. Također možete birati vrijeme putovanja inter rail kartom. Ako ste pak za neki neobičan odmor postoje vlakovi koji će vas voziti neobičnim trasama.