HEKLANJE

Razer prijenosna računala za igranje sada podržavaju USB4 standard

Upravo je objavljeno novo ažuriranje firmvera koje će nadograditi Razerova računala za igranje na USB4, s brzinama prijenosa do 40Gbps.

Postoje dobre vijesti za korisnike linije gaming prijenosnih računala Razer Blade 14 (2022), odnosno proizvođač je upravo objavio ažuriranje firmvera koje nadograđuje dva USB Type-C porta računala s verzije USB3.2 na puni USB4, koji učetverostručuje performanse s 10 Gbps na 40 Gbps.



Razer kaže da Blade 14 hardverski reagira s USB4, pružajući priliku za nadogradnju nakon što je AMD objavio USB4 drajver za svoje Ryzen 6000 serije mobilnih procesora, također poznate kao Rembrant.

Uobičajeno, nadogradnje softvera ili firmvera ne mogu se primijeniti na specifikacije USB priključka. Ali teško je povjerovati da će ažuriranje firmvera ili BIOS-a odjednom pretvoriti USB Type-C priključak od 10 Gbps u 40 Gbps. Ali upravo se to dogodilo s Razerom 14.

Budući da ažuriranje donosi brzine od 40 Gbps, Razer 14 također postaje bez premca s Thunderboltom, omogućujući uređaju da podržava sve najbolje stvari poput korištenja 4K zaslona ili vanjskog SSD-a pri super brzinama.