HEKLANJE

Razlozi za usporedbu kreditnih kartica

Usporedba kreditnih kartica najvažniji je aspekt dok se prijavljujete za kreditnu karticu. Omogućuje vam da minimizirate svoju mjesečnu potrošnju i sveukupne kupnje kreditnom karticom. Ako ste svjesni svojih navika trošenja kreditnom karticom, to možete jednostavno primijeniti prilikom usporedbe kreditnih kartica kako biste odabrali pravu kreditnu karticu za sebe.

Skrivene naknade ili troškovi
Postoje određene skrivene naknade koje su povezane s kreditnom karticom kada je nabavite ili koristite. Te se naknade vlasniku kreditne kartice naplaćuju godišnje ili na temelju korištenja. Obično su navedeni u uvjetima i ugovorima koje je potpisao vlasnik kreditne kartice i kao takvi su pravno obvezujući, ali nisu na desnoj strani kako bi ih vlasnik kreditne kartice mogao vidjeti. Usporedba kreditnih kartica za skrivene naknade uključuje čitanje svih uvjeta i odredbi te uključuje razgovor s prodajnim predstavnikom tvrtke. Godišnje naknade, naknade za zakašnjela plaćanja, naknade za prekoračenje limita treba pregledati tijekom postupka usporedbe kreditnih kartica.



Ograničenja kartice
Dok uspoređujete kreditne kartice, trebali biste razmotriti koliki bi trebali biti vaši osobni limiti potrošnje. Ako namjeravate obaviti veliku kupnju, tada morate imati veći kartični limit za karticu koju odaberete. Dok podnosite zahtjev za novu kreditnu karticu, možda neće biti lako pristupiti ograničenjima vaše kartice jer će to ovisiti o povijesti vaše kartice i prihodima. Možete uzeti pomoć prodajnog predstavnika za kupce da pogodite ograničenja kartice kada vaša nova kartica bude odobrena.

Kamatne stope
Dok uspoređujete kreditne kartice, uvijek biste trebali pogledati kamatne stope svake kreditne kartice. Kamate su iznosi novca koje trebate platiti kreditnoj tvrtki zajedno s novcem koji ste potrošili na kupnju kreditnom karticom. Ovaj iznos bi trebao biti što je moguće manji. Ovdje trebate pregledati kamatne stope u tri važna područja, jedno je kamatna stopa koja se naplaćuje na uobičajene kupnje, jedna koja se naplaćuje za prijenose ravnoteže i ona koja se naplaćuje na predujmove u gotovini. Tada možete jednostavno pristupiti značajkama koje ćete koristiti i odabrati karticu koja ima niske kamatne stope kao takve.