HEKLANJE

Razumijevanje rizika liposukcije

TEMU APP 100 E KUPON

Liposukcija je jedna od najpopularnijih plastičnih operacija s obzirom na težinu većine Amerikanaca. Kao i kod svake operacije, morate razumjeti rizike

Razumijevanje rizika liposukcije



Kada se odlučite na liposukciju ili bilo koju plastičnu operaciju, mnogo je čimbenika koji bi trebali utjecati na vašu odluku da nastavite. U obzir treba uzeti koji zahvat učiniti, gdje se operirati, kojeg liječnika odabrati za operaciju i rezultat koji možete razumno očekivati. Kao i kod svake operacije, trebali biste također uzeti u obzir rizike, u ovom slučaju rizike liposukcije.

Morate zapamtiti da je liposukcija kirurški zahvat koji zahtijeva opću anesteziju, invazivni pristup i manipulaciju vašeg tijela. Tehnika liposukcije zahtijeva da se tekućina, koja često uključuje anestetik koji se zove lidokain, upumpava ispod kože područja na kojem se vrši liposukcija. Ovoj se tekućini također dodaje epinefrin kako bi se usporilo krvarenje, a zatim se područje zareže i šuplji instrument koji se naziva kanila zabode u to područje. Ova kanila je pričvršćena na snažan vakuum koji usisava masni materijal iz područja s kojeg je potrebno dovršiti postupak uklanjanja.

Ovaj proces može nositi rizike. Vrlo visok postotak operacija nema nikakvih komplikacija, ali povremeno može doći do problema. Statistike pokazuju da se smrtonosne komplikacije javljaju u 0,0002 slučajeva kod svih operacija. Na primjer, bilo je pet smrtnih slučajeva od zahvata liposukcije u New Yorku između godina 1993.-1998. Zabilježeno je da su pacijenti umrli od problema kao što su preopterećenje tekućinom (od tekućine korištene za utrnulost i pripremu područja), niskog krvnog tlaka od lidokaina dodanog tekućini i krvnih ugrušaka. Druge smrti tijekom godina bile su uzrokovane interakcijama između lidokainskog anestetika i drugih lijekova koje su pacijenti uzimali. Očito je ključno da svom plastičnom kirurgu kažete koje lijekove uzimate, ako ih uopće uzimate.

Očito, smrt je rijetka pojava kod liposukcije, pa raspravimo o nuspojavama. Nakon liposukcije mogu se pojaviti nuspojave kao što su modrice, otekline, izobličena područja. Također postoji mogućnost da nećete dobiti ishod koji ste očekivali i da će biti potrebna daljnja operacija kako bi se problemi ispravili. Privremena obamrlost u kirurškom području i ožiljci također su uobičajeni rizici liposukcije.

Prije nego što se odlučite na liposukciju, provjerite jeste li pažljivo razmotrili potencijalne rizike liposukcije. Razgovarajte o rizicima povezanim s liposukcijom sa svojim plastičnim kirurgom i donesite informiranu odluku.