HEKLANJE

Respiratorna gimnastika za sprečavanje pankreatitisa

Vježbe disanja široko se koriste u medicini za prevenciju i liječenje bolesti. Da biste spriječili tako složenu bolest kao što je pankreatitis , možete izvoditi jednostavne vježbe disanja. Evo 4 vježbe za sprečavanje pankreatitisa.
Vježbe disanja učinkovita su metoda zacjeljivanja koja se koristi za širok spektar bolesti. Respiratorna gimnastika čak djeluje na sprečavanje tako ozbiljne bolesti kao što je pankreatitis. Evo opisa ovih vježbi.
Vježbe disanja kao prevencija pankreatitisa
Vježbe su prikladne jer se izvode u bilo kojem položaju. U početku nije poželjno raditi više od 3-4 pristupa. Postupno, tijekom mjesec dana, povećavamo broj ponavljanja na 9. U procesu izvođenja vježbi disanja važno je kontrolirati svoju dobrobit: ako se pojave umor, malaksalost, bolovi u trbuhu, to ima smisla zaustaviti gimnastiku.
Opisi vježbi za sprečavanje pankreatitisa
№ 1. Udahnite duboko, a zatim izdahnite. Zadržavamo dah i postupno, ali što je više moguće, uvlačimo trbuh i brojimo sebi do tri. Udahnemo, opuštajući trbušne mišiće.
№ 2. Udahnite duboko, a zatim izdahnite. W aderzhivaem dah i polako, ali što je više moguće i napuhati trbuh smatram sebe do tri. Udahnemo, opuštajući trbušne mišiće.
№ 3. Počinjemo udahnuti. Zadržavamo dah 1-2 sekunde, dok pokušavamo osjetiti kako se mišić dijafragme napreže, a zatim nastavljamo udisati zrak, lagano izbočeni trbušni zid prema naprijed. Bez dovršavanja udisaja, ponovno zastajemo, čekamo 3 sekunde, u ovom trenutku napuhujemo želudac, a zatim oštro uvlačimo želudac i dovršavamo udisanje. Sada izdahnemo, istovremeno opuštajući trbušne mišiće.
№ 4. Oštro izdišemo, istodobno, snažno usisavajući želudac. Zadržavamo dah i mentalno brojimo do 4, nakon čega opuštamo trbušne mišiće. Sada udišemo, napuhujući trbuh što je više moguće.