HEKLANJE

Rješavanje problema sa solarijima u stambenim objektima

Stambeni solarij često kupuju pojedinci koji žele pocrnjeti, a da se ne trude dotjerati i otići u solarij. Solarij kod kuće olakšava osobi da dobije taj prekrasan ten. Ali rezidencijalni solarij znači i dodatnu odgovornost za vlasnika. Tehnologija nikad nije savršena, kao ni ljudi koji je koriste. Dakle, kućni solarij može biti podložan nekoliko problema. Srećom, vlasnik takvog solarija ne mora zvati tehničara svaki put kad se s njim nešto pokvari. Ovdje je vodič koji će biti koristan vlasniku solarija za stanovanje.

Ako se krevet odbija pokrenuti ili uključiti, mogu postojati četiri moguća razloga:



1. Krevet nema struje
2. Postoji loš relej
3. Relej je labav
4. Olabavljena je žica na mjeraču vremena

Vlasnik mora pregledati utikač i prekidač kako bi se uvjerio da struja ide do kreveta. Ako je relej loš, onda nema drugog načina da se popravi krevet nego zamijeniti relej. Što se tiče labavih žica, sve što vlasnik treba učiniti je zategnuti labavu vezu.

Ako lampice ne svijetle, pet je mogućih uzroka:

1. Neispravne lampe
2. Neispravan balast
3. Neispravno grlo svjetiljke
4. Neispravan starter
5. Labava žica na prigušnici, na držaču svjetiljke ili na priključku

Svaki neispravni dio solarija vlasnik će morati zamijeniti. Vlasnik ga ne bi trebao pokušavati sam popraviti. Za labavu žicu, vlasnik može samo zategnuti labavu vezu.

Ako lampe na klupi ne svijetle, uzrok može biti bilo koji od sljedećih:

1. Klupa nije spojena na nadstrešnicu
2. Olabavljena žica u konektoru između klupe i nadstrešnice
3. Žica u konektoru klupa-nadstrešnica može biti spaljena



Vlasnik mora provjeriti je li klupa dobro pričvršćena u nadstrešnicu. Ako nije, trebao bi ispraviti situaciju. Olabavljenu žicu trebalo je samo zategnuti. Ali ako je žica spaljena, vlasnik mora uzeti neke električne alate kako bi mogao skinuti žicu i zamijeniti konektor.

Ako lampe ne rade dobro, ali ventilatori rade dobro, postoje samo dvije stvari koje treba provjeriti:

1. Relej
2. Žica ili na terminalnom bloku ili releju



Vlasnik mora provjeriti je li relej u kvaru ili ne. Ako ne radi ispravno, ovaj relej treba zamijeniti. Svaka labava žica na priključnom bloku ili na releju može se ispraviti zatezanjem spoja.

Za ostale probleme oko solarija najbolje je da se vlasnik posavjetuje s tehničarem dobavljača solarija.

Aktivno ne znači loše!

Drage moje aktivne djevojke! Znam da često osjećate da ste ogorčeni i prosvjedujete, kakav sukob vam iznova slama srce. Mnogi