HEKLANJE

Robinzon turizam, turizam u osami

Robinzon turizam poznatiji kao turizam u osami što je zapravo odličan način za odmor duha i tijela. Kuće za odmor se obično nalaze na plaži u kojima uživate u tišini daleko od buke, ljudi i bilo kakvih događanja. Tu možete uživati samo u zvukovima prirode, pjesmi ptica, šumu mora i suncem. Bez turističke gužve, bez automobile, bez tržnih centara ostalih svakidašnjih dešavanja. Tako Jadranska obala sadrži mnoštvo otoka i otočića koji su omogućili razvoj ovog posebnog turizma. Naziv je dobio po liku iz romana Robinson Crusoe.
Razvoj robinzon turizma dolazio je malo po malo. Duž Jadranske obale spontano se nizale kuće koje danas služe kao odlična lokacija za tu vrstu turizma. Još prije mnogo godina izrađivane su kamene kuće čije ostatke još uvijek možemo vidjeti i koje su prepoznate kao potencijalne vrijednosti za razvoj robinzon turizma. To je postala najtraženija vrsta smještaja na Mediteranu, bez klasičnog izvora struje i vode, tako da se koristi solarna energija i voda je kišnica što zadovoljava avanturistički duh.
Tako na primjer na otoku Pašmanu možete pronaći ribarske kućice za četiri osobe kao i ribariti na Kornatima. U ponudama možete naći svjetionik na Palagruži kao i otok Sušac, Pločica, mnoge skrivene luke poput one na otoku Lastovu, Savudriji, Poreč, prišnjak i mnogi drugi. Međutim, smještaji na svjetioniku su mogući samo od subote do subote tokom sezone mada u ostalom dijelu godine možete rezervirati i na kraće.
Bilo da ste sa obitelji ili sa prijateljima ili čak sami sigurno ćete uživati u ovom načinu turizma. Kupati se na plaži koja je udaljena par metara od vaše kuće, šetati šumom, uživati i prelijepim zvjezdanim noćima, bez ijedne umjetne stvari samo netaknuta priroda. Ako ste pustolovan tip osobe sigurno ćete se nakon jednog dolaska na takvo mjesto ponovno i iznova vraćati.

Blogging Directory

Jeste li u posljednje vrijeme provjeravali promet svoje web stranice? Koliko posjetitelja zapravo posjećuje vašu stranicu svaki dan. Jedan od