HEKLANJE

Rolls-Royceov Thunderbolt

TEMU APP 100 E KUPON

Thunderbolt naziv je legendarnog trkaćeg automobila marke iz 1930-ih. Izgleda kao avion i također je bio tako brz. Sada Rolls-Royce slavi svoj legendarni “Thunderbolt” s novom “Landspeed Collection”. Uključuje varijante “Wraith Black Badge / Wright’s Black Badge” i “Dawn Black Badge / Black Dawn Badge”, s kojima nas marka vraća u priču o neustrašivom kapetanu Georgeu Eystonu i njegovom vozilu Thunderbolt.
Ayston je rođena 1897. godine od djetinjstva fascinirana moto sportom. Nakon mnogih avantura i uspjeha, 1937. putuje do slanog jezera Bonneville, poznatog mjesta za postavljanje rekorda brzine. Tamo je njegov troosovinski sedmotonski rekordni automobil Thunderbolt, pogonjen dvama 37-litrenim V12 avionskim motorima s R12 kompresorom tvrtke Rolls-Royce, svaki s preko 2000 KS. 16. rujna 1938. pilotiranjem Aystona postavio je novi svjetski rekord brzine za kopnena vozila od 575,34 km / h.
Kolekcija Rolls-Royce Landspeed nadahnuta je ovime, a također ima snažne estetske reference na jedinstveni krajolik slanog jezera Bonneville. Automobili iz kolekcije predstavljeni su u posebno kreiranoj dvobojnoj boji proizvođača Black Diamond Metallic i Bonneville Blue. Ova posebno dizajnirana sjena ilustrira učinke slanih ploča na aluminijsko tijelo Thunderbolta.
Da bi se zadržao u pravom smjeru pri brzinama iznad 500 km / h, Ayston koristi crnu crtu povučenu na slanom jezeru. Kolekcija Landspeed podsjeća na ovu ideju diskretno perforiranim tamnim detaljem u gornjem središnjem dijelu volana koji se nastavlja preko središnje linije vozačevog sjedala i naglašava vozačevu atrakciju Wraitha i zore. Kao podsjetnik na suptilne pukotine u slanoj pustinji, ova nesumnjiva tekstura reproducirana je u drvenom furniru na ploči s instrumentima i konzoli pokrivača Landspeed Collection.
Dodatne reference u unutrašnjosti su anodizirani aluminijski znak sa siluetom Thunderbolta i postignutim rekordima, kao i naglasci u žutoj boji kao kod rekordnog vozila.
U crnoj znački Zore iz kolekcije Landspeed, silueta Srebrnog otoka, karakterističnog horizonta oko Bonnevillea, ugravirana je između stražnjih sjedala. Verzija Wraith Black Badge kolekcije Landspeed, pak, stvara nebo Starlight Headliner-om, kako se vidi nad slanim jezerom 16. rujna 1938., kada je Aston postavio presudni svjetski rekord. Kako bi se replicirale točno ove konstelacije, postavljeno je 2 117 pojedinačnih optičkih “zvijezda” – više nego ikad u Wraithu.
Proizvodnja Landspeed Collection strogo je ograničena na samo 25 primjeraka crne značke zore i 35 primjeraka crne značke Wrighta. Za sve njih već postoje narudžbe kupaca.

Maturalna putovanja u Hrvatskoj

Maturalna putovanja srednjoškolaca kao i osnovaca zasigurno će ostati u nezaboravnom sjenčanju. Za osnovce to je sigurno veliki događaj. Po

Ventilacija garaže

Mnogi vlasnici automobila u garaži organiziraju podrum za spremanje povrća, okretaja, džemova. Da biste osigurali prikladniju razinu vlažnosti i potrebnu temperaturu,